Hoe begin ik met urbex?

Hoe begin ik met urbex?

Ga eerst kijken of je foto’s kunt vinden van urbex locaties die je zou willen bezoeken, vervolgens kun je kijken of de urbex naam erbij staat. Urbexers geven nooit de ‘echte’ naam van een locatie. Vaak vernoemen ze de locatie naar een object wat ze erin hebben gevonden, de oude locatie-eigenaar of hele andere dingen.

Welke lens voor urbex?

De meeste gebouwen zijn van binnen te donker om vanuit de hand te fotograferen. Mocht je geen statief willen meenemen, zorg dan voor een lichtgevoelige (f/1.4-1.8) lens. Maar een statief met afstandsbediening is de veiligste optie om thuis te komen met scherpe foto’s. Zorg wel dat de beeldstabilisatie uit staat.

Hoe urbex locaties zoeken?

Probeer eens de urbex naam plus het land. Dat kan je al meer informatie opleveren over de locatie. Denk er ook aan om in de taal van het land te zoeken, vaak levert dit hele andere resultaten op! Als laatste kan Google Image Search je helpen bij het zoeken.

Hoe vind je verlaten gebouwen?

Je kunt ook een bepaalde regio op internet doorzoeken door bijvoorbeeld Google Streetview te gebruiken óf check nieuwsartikelen over die regio. Het is ook een kwestie van elkaar (mede urban fotografen) verlaten plekken gunnen. Sommige fotografen geven hun locatie niet prijs, maar anderen zijn juist weer heel open.

Wat is Urban shoot?

Urban fotografie (ook wel urbex genoemd) is een vorm van fotografie bij foto’s worden gemaakt van en in verlaten huizen, gebouwen en fabrieken etc. Een urban fotograaf wil de verlatenheid op de foto vast leggen, waardoor je een bepaalde lugubere sfeer creeert op de foto.

Is Urbexen legaal in België?

Met het strafbaar stellen van kraken, zowel in Nederland als in België, is urbex dus nu feitelijk bij wet verboden, zowel in Nederland en België!

Waar ligt Chateau Cinderella?

Er was eens een spookjeskasteel in het zuiden van België. Helaas verdween de eigenaar van het kasteel en raakte het kasteel in verval. Zo transformeerde Chateau Cinderella van een luxe hotel-restaurant tot een populaire urbex locatie in België.