Heeft massa invloed op de remweg?

Heeft massa invloed op de remweg?

Gewicht heeft wel degelijk invloed op je remweg. Massa is traag aangezien massa traag is zal deze altijd druk voeren tot deze vertraagt is.. Sterker nog. als je in de auto zit en je trekt op krijg je negatieve G kracht.

Welke factoren beinvloeden de remweg?

Remweg of remafstand is de afstand die een voertuig aflegt terwijl er wordt geremd. De remweg is afhankelijk van de aanvangssnelheid, de reactietijd en de remvertraging. Over het algemeen zijn mensen zich in onvoldoende mate bewust van het effect van snelheid op de reactieweg en de remweg.

Wat betekent een langere remweg?

Andere invloeden op jouw remweg Een nat of een slecht wegdek kan ook invloed hebben op de tijd die je auto nodig heeft om tot stilstand te komen, eveneens spoorvorming. Ook is het onderhouden van remschijven van belang. Door maar een klein beetje te hard te rijden wordt je remafstand een stuk langer.

Hoe bereken je een stopafstand?

De stopafstand is de som van de reactieafstand en de remafstand. Voor de auto die met 30 km/h rijdt is dit de oppervlakte van het rode en groene vlak opgeteld. Stopafstand = reactieafstand + remafstand = 8,33 m + 12,50 m = 20,83 meter.

Wat is de formule van de remweg?

De remweg is de afstand die nodig is om tot stilstand te komen vanaf het moment dat er geremd wordt. De formule voor de remweg is s = v gem t rem. s is de remweg in meter (m). t rem is de remtijd in seconden (s).

Wat is de gemiddelde remweg?

Verschil tussen nat en droog wegdek

Snelheid Remafstand: droog wegdek Remafstand: nat wegdek
20 km/u 2 meter 3 meter
30 km/u 4,5 meter 6,75 meter
40 km/u 8 meter 12 meter
50 km/u 12,5 meter 18,75 meter

Wat is van invloed op de remweg?

De remweg is de afstand die een voertuig aflegt terwijl er wordt geremd. De lengte van de remweg is afhankelijk van de remvertraging en de aanvangssnelheid.

Welke factoren hebben onder andere invloed op de remweg?

De lengte van de remweg slechte banden. versleten remmen. nat wegdek. ijzel of vuil op het wegdek.

Waar hangt de remweg van af?