Wie zag als eerste de regenboog?

Wie zag als eerste de regenboog?

Zo vroeg men zich af of de regenboog er ook voor Noach al was of kon zijn; een bijbelverhaal voert namelijk de boog die Noach zag, op als de eerste regenboog.

Wat is de regenboog als symbool voor gelijkheid?

De regenboog kennen we als natuurverschijnsel maar ook als symbool voor gelijkheid binnen de LHBT beweging. Wij mensen zijn allemaal anders, divers en samen vormen we 1 mooi geheel. We mogen trots zijn op wie we zijn, wat we zijn en hoe we dit zijn. Sinds de jaren 70 is de regenboog dan ook het symbool voor LHBT’ ers.

Wanneer ontstaat de regenboog?

De regenboog ontstaat als het regent en de zon schijnt of als er hoge vochtigheid is en de zon is erg fel. Als het licht door de regendruppels schijnt, wordt het licht gebroken en weerkaatst. Daardoor worden de kleuren apart zichtbaar. De regenboog is eigenlijk een cirkel.

Wat is de volgorde van de regenboog?

Bij de oorspronkelijke regenboog zijn de kleuren op de goede volgorde, namelijk: rood, oranje, geel, groen, blauw, indigo, violet. Bij de tweede regenboog zijn de kleuren andersom. De buitenste laag is dan blauw en de binnenste laag is rood. De volgorde is dan dus andersom.

Wat is de breedte van de regenboog?

De boog heeft binnen de kegel een halve tophoek van ongeveer 42 graden; de breedte van de kleurenband van rood tot violet is circa 2 graden. De kleuren van de regenboog worden traditioneel benoemd als (van buiten naar binnen): rood, oranje, geel, groen, blauw, indigo en violet. De volgorde kan onthouden worden als ROGGBIV.

Hoe ontstaat de regenboog?

De regenboog ontstaat door het feit dat het zonlicht door de regendruppels wordt gebroken. Het principe dat aan de basis ligt hiervan wordt geillustreerd door het schema hieronder. Het invallende zonlicht bestaat uit golven met een verschillende golflengte.

Wat zijn de kleuren van de regenboog?

Kleuren van de regenboog: rood · oranje · geel · groen · cyaan · blauw · indigo · violet Deze pagina is voor het laatst bewerkt op 27 jun 2020 om 20:53. De tekst is beschikbaar onder de licentie Creative Commons Naamsvermelding/Gelijk delen, er kunnen aanvullende voorwaarden van toepassing