Wie is Simon Leviev echt?

Wie is Simon Leviev echt?

Simon Leviev (Benee Brak, 27 september 1990) is een Israëlische crimineel. Hij werd in 2015 in Finland veroordeeld voor oplichting en fraude en zat twee jaar in de gevangenis. In 2019 kreeg Leviev voor soortgelijke daden in Israël 15 maanden celstraf opgelegd, waarvan hij 5 maanden uitzat.

Hoe voorkom je Datingfraude?

Accepteer dus nooit blindelings een vriendschapsverzoek, maar bekijk aandachtig het profiel van degene die het stuurt. Herken je iemand totaal niet, of lijkt iemand onbetrouwbaar, dan is hij of zij dat waarschijnlijk ook. Ben je zelf opgelicht of heb je nog meer vragen? Dan kun je contact opnemen met de Fraudehelpdesk.

Waarom is Simon Leviev vrij?

In mei 2020 kwam Simon Leviev vrij uit de gevangenis. Maar om nou te zeggen dat hij zijn streken heeft afgeleerd? De oplichter heeft daarna meteen een website opgetuigd om ‘zakelijk advies’ te verkopen, waar hij zich trouwens opnieuw voordeed als steenrijke miljardair – de site lijkt nu gelukkig al offline te zijn.

Waar is Simon Leviev?

Volgens berichten werd Hayut (ook bekend als Simon Leviev) in december 2019 gevangen genomen in Israël, maar werd hij na vijf maanden vrijgelaten. Op 30 december 2019 werd gemeld dat Hayut was veroordeeld tot 15 maanden gevangenisstraf voor vier beschuldigingen van fraude.

Waar kan ik internetfraude melden?

Melding doen via Meld Misdaad Anoniem U kunt ook anoniem melding maken van cybercrime bij Meld Misdaad Anoniem. Dit kan telefonisch via 0800 7000 of online via meldmisdaadanoniem.nl.

Wat heeft Simon Leviev gedaan?

Leviev wordt in 2011 in Israël beschuldigd van diefstal, valsheid in geschrifte en fraude voor het verzilveren van gestolen cheques. Volgens The Times of Israel ontvlucht hij het land voordat hij wordt veroordeeld. Later wordt hij ook in Finland veroordeeld voor het oplichten van vrouwen.

Hoe krijg je je geld terug als je bent opgelicht?

Krijg ik mijn geld terug? De kans dat je je geld terug krijgt is erg klein. Als de zaak door de politie wordt behandeld, dan bepaalt de rechter of het geld terugbetaald moeten worden. Maar meestal heeft de oplichter het geld al opgemaakt voordat je het eindelijk kunt terugkrijgen.

Waar kan je een Catfish melden?

Op Helpwanted.nl staat hoe je problemen aan social media platformen, zoals Instagram, Snapchat en Facebook kunt rapporteren. Lukt het niet om het nepprofiel zo te verwijderen, doe dan een melding via Meldknop.nl.