Wie heeft recht op een rolstoel?

Wie heeft recht op een rolstoel?

Wie door chronische ziekte, ouderdom of een beperking een hulpmiddel nodig heeft om zich te verplaatsen, kan via de Vlaamse sociale bescherming een “mobiliteitshulpmiddel” kopen of huren. Een rolstoel, elektrische scooter, duwwandelwagen, driewielfiets Je gaat naar je huisarts of een gespecialiseerd team.

Wie betaald rolstoel?

UWV vergoedt mogelijk hulpmiddelen als u deze nodig heeft om te kunnen werken. Vraag een vergoeding aan bij UWV (UWV.nl). Gebruikt u de rolstoel of scootmobiel óók thuis? Vraag dan een vergoeding aan bij het Wmo-loket van uw gemeente.

Wie heeft recht op elektrische rolstoel?

Wanneer u lijdt aan een snel degeneratieve aandoening. Huren moet enkel bij manuele rolstoelen (standaard rolstoelen, modulaire rolstoelen en verzorgingsrolstoelen). Bij verhuur voor personen die lijden aan een snel degeneratieve aandoening, kunnen ook elektronische rolstoelen en elektronische scooters worden gehuurd.

Wie heeft recht op tegemoetkoming voor mobiliteitshulpmiddelen?

wie beslist of er een terugbetaling voor mijn rolstoel of rollator komt? Voor bepaalde mobiliteitshulpmiddelen zoals een rolstoel, een rollator, een scootmobiel of driewielfiets voorziet het VSB een terugbetaling. Je maakt best een afspraak met een mobiliteitsverstrekker in een Goed thuiszorgwinkel.

Welke kosten worden vergoed door de Wlz?

Geestelijke verzorging / Overlijden

Dichterbij betaalt Jij betaalt
Geestelijke verzorging. Geestelijke verzorgers helpen je onder meer als je vragen hebt over het leven, over zingeving, het geloof, ziekte en overlijden. De overige kosten bij overlijden, zoals vervoer naar een mortuarium, een begrafenis of crematie.

Hoe werkt Duwondersteuning rolstoel?

Een duwondersteuning voor rolstoelen werkt als een hulpmotor die er voor zorgt dat u een rolstoel makkelijker voortduwt en stuurt. Duwondersteuningen voor rolstoelen ontlast de persoon die duwt, zodat u langere afstanden of over (heuvelachtig) terrein kunt rijden.