Welke wijnhuizen bezoeken Bourgogne?

Welke wijnhuizen bezoeken Bourgogne?

Les Caves Bailly Lapierre. 280. Wijnhuizen & wijngaarden.

 • Chablis Vititours. 233.
 • Patriarche Pere & Fils. 793.
 • Chateau de Meursault. 537.
 • Domaine Rebourgeon Michel. Wijnhuizen & wijngaarden.
 • Domaine LEJEUNE – POMMARD. Wijnhuizen & wijngaarden.
 • Château du Moulin-à-Vent. Wijnhuizen & wijngaarden.
 • La Cave de l’Ange Gardien. 545.
 • Hoe smaakt Bourgogne?

  Pinot Noir Veel rood fruit zoals aardbei en cranberry. Hoge zuren en weinig tannines (het stroeve in je mond alsof je een druivenpitje kapot bijt). De Bourgogne heeft een koel tot gematigd klimaat. Dit betekent hele elegante pinot noirs.

  Wat is een goede Bourgogne wijn?

  Zoals gezegd worden er in het Noorden – de Côte de Nuits – de beste, meest duurzame, meest fluweelzachte rode Bourgognes gemaakt. Deze ideale wijngaarden liggen op het oosten, met een afwijking naar het zuiden. De ondergrond die zorgt voor mineraliteit en concentratie, de twee belangrijkste kenmerken voor grote wijnen.

  Waar wijn kopen in Bourgogne?

  Als je drempelvrees hebt, ga dan naar de wijnhuizen, die geopend zijn voor het publiek en waar personeel klaarstaat om je te ontvangen. Bijvoorbeeld bij Ropiteau Frères in Meursault of Caves des Hautes Cotes in Beaune, je vindt daar wijnen in alle prijsklassen.

  Is wijn goedkoper in Frankrijk?

  Veel mensen, zelfs als ze al jaren in Frankrijk wonen, zijn niet in staat om een wijn van 10 € te onderscheiden van een wijn voor 50 €. Dus als u geen sommelier bent, raden wij u aan om de wijnen van 4 tot 5 € per fles te houden. De meeste Fransen drinken het ook.

  Welke druiven Bourgogne?

  De meest gebruikte druiven uit deze streek Deze 3 bekende druiven uit de Bourgogne zijn de Chardonnay, de Gamay en de Pinot Noir. Als u enigszins bekend bent met wijn en de druiven die bij het maken van wijn gebruikt worden heeft u hier vast al eens van gehoord en hier ook de wijnen van gedronken.

  Waarom is Bourgogne wijn duur?

  Ten eerste hield de oude wijnbouwer uit de Bourgogne er een weinig revolutionaire, maar wel zeer kwaliteitsvolle productiemethode op na. De ‘puurheid’ van de wijn stond bij Jayer steeds voorop. Een tweede reden voor het opgedreven prijskaartje van de wijn is diens exclusiviteit.

  Waar drink je Bourgogne bij?

  Côte de Nuits

  • Flan van gevogeltelevers.
  • Gebraden hazenrug met kerrie.
  • Gebraden Mechelse koekoek met oosterse rivierkreeftjes en groenteschotel met verse pasta en basilicum.
  • Kalfskop met verse morieljes.

  Hoe duur is wijn in Frankrijk?

  Prijzen in de supermarkt in Frankrijk.

  Melk (regelmatige), (1 liter) 1.00 EUR (0.77-1.50)
  Fles wijn (uit de middenklasse) 7.00 EUR (4.00-12)
  Binnenlands bier (0.5 liter fles) 2.10 EUR (1.00-3.50)
  Geïmporteerde bier (0,33 liter fles) 2.40 EUR (1.00-4.00)
  Pakje sigaretten (Marlboro) 10.00 EUR (10.00-11)

  Wat is er goedkoper in Frankrijk?

  In Frankrijk bent u goedkoper uit voor flessenwater, vlees, cosmetica en wijn. In de Koppenreportage bleek ook hetzelfde televisietoestel in Frankrijk 35 % voordeliger dan in België. Luxemburg blijft voorlopig nog altijd iets voordeliger voor brandstof. Ook koffie en dierenvoeding zijn er minder duur.

  Welke Bourgogne?

  Je hebt zowel de Bourgogne blanc als Bourgogne rouge. Dit zijn de goedkopere Bourgognes uit de supermarkt. De druiven voor deze wijnen hoeven niet van één wijngaard te komen, ze mogen uit de hele streek komen. Het zijn niet de meest bijzondere wijnen zoals vele andere Bourgognes.