Welke wetsuit winter?

Welke wetsuit winter?

Over het algemeen heb je om in Nederland in de winter te surfen een wetsuit van 5/4 mm (en surfschoenen, surfhandschoenen en een cap) nodig, voor het najaar een wetsuit van >4/3 mm en in de zomer een >2/2mm. Op echt warme zomer dagen kun je ook in een shorty of badkleding surfen.

Hoe dik wetsuit winter?

De winter surf Wij raden in de Nederlandse winters minimaal een 5 mm wetsuit aan. Als je gaat surfen in Scandinavië zelfs 6 mm. Sommige surfers hebben al genoeg aan 4 mm wetsuit, maar voor de meeste zal dit wel koud zijn. De meeste winter wetsuits hebben ook een goede lining en naden in het wetsuit die je warm houden.

Welke dikte wetsuit kitesurfen?

Als leidraad kun aanhouden een 4/3 mm of 3/2 mm in de zomer en aan het begin van de herfst als de watertemperatuur na de zomer nog hoog is. Voor de winter en het voorjaar heb je minimaal een 5/4 mm wetsuit nodig voor het kitesurfen. Mocht je maar één wetsuit aanschaffen, dan is een 5/4 mm aan te raden.

Welk wetsuit welke temperatuur?

Diktes wetsuits

Watertemperatuur Wetsuitmaat
Tussen de 12-17° Koel wetsuit tussen 3/2mm en 4/3mm
Tussen de 18-20° Warm wetsuit van 2mm
Tussen de 21-25° Lekker warm wetsuit van 1mm
Boven de 26° Tropisch wetsuit met UV bescherming van Lycra (UV Lycra)

Hoe bewaar je een wetsuit?

Berg de wetsuit op in een droge ruimte waar het niet al te warm is, kamertemperatuur is het best. Zo zorg je ervoor dat het neopreen niet uitdroogt en goed soepel blijft, zodat je er volgend seizoen weer met veel plezier in kunt duiken.

Welke Surfschoenen?

Voor echte surfschoentjes moet je naar de surfspeciaalzaak. De schoenen die je daar vindt zijn een stukje duurder, maar ook een stuk steviger. Ze zitten beter om je voet en hebben een iets dikkere zool die beter beschermt tegen scherpe voorwerpen op de bodem. Ook beschermen ze beter tegen de kou.

Welke dikte wetsuit heb ik nodig?

Als je in Nederland surft heb je gezien dat je meerdere wetsuits nodig hebt. In de winter een goed dik pak, de winter wetsuit. Minimaal 5/4 mm. En in de zomer een lekker dun pak een dikte van 3/2 mm, de zomer wetsuit.