Welke slaapmat voor trekking?

Welke slaapmat voor trekking?

Welke slaapmat bij jou past, hangt af van jouw wensenlijstje. Grofweg kies je altijd tussen comfort, warmte, slijtvastheid en gewicht (en natuurlijk prijs). Je hebt allereerst niet-opblaasbare matten. Dit zijn gesloten-cel of closed-cel matjes met een ribbelpatroon.

Hoe lang moet een slaapmat zijn?

Lengte. Standaardlengte (183 cm): geschikt voor de meeste mensen. Langere slaapmat (190 à 200 cm): voor mensen met een grotere lichaamsbouw, vaak mannen. Kortere slaapmat (168 à 170 cm): voor mensen met een kleinere lichaamsbouw, vaak vrouwen.

Hoe slaapmat bewaren?

Staand achter de deur of in de kast, liggend op de kast of onder het bed. Extra tip: Blaas een slaapmat nooit met de mond op, als ze niet meer van zelf opblaast. De lucht uit je longen is vochtig en condenseert meteen met de fijne segmenten van de mat.

Wat is een slaapzak liner?

Én een liner beschermt je slaapzak tegen zand, waarvan altijd wel een beetje je slaapzak in piept en de stof van je slaapzak kan doen slijten. Ga je op huttentocht of backpack je graag, dan is een liner omwille van hygiëne vaak verplicht.

Wat is een goede luchtmatras?

Beste luchtbed; Top 6

  1. Intex PremAire. Verkozen tot het beste luchtbed is het Intex PremAire model.
  2. Intex Supreme Air Flow.
  3. Intex Ultra Plush.
  4. Intex Comfort Plush.
  5. Intex Classic Downy.
  6. Intex Prestige Downy.

Hoe laat je een matje leeglopen?

Leeg laten lopen / inpakken van uw zelfopblaasbare mat: • Open om de mat leeg te laten lopen het ventiel/de ventielen en rol de mat in de richting van de ventielen op om de lucht te laten ontsnappen. Als de mat volledig is opgerold, sluit u het ventiel/ de ventielen en maakt u de bandjes vast met het klittenband.

Waarom liner slaapzak?

Een lakenzak voegt warmte toe aan de slaapzak. Wanneer je het tijdens je overnachting net te koud hebt, kun je de lakenzak in de slaapzak doen. Die paar graden kan toch net het verschil maken tussen echt lekker slapen, en wakker worden zonder een echt goede nachtrust.