Welke olie wasbare billendoekjes?

Welke olie wasbare billendoekjes?

Ook in je vuile doos doe je een beetje water en als je wil 4 à 5 druppels Tea Tree & Tea Tree Lemon olie. Ook Tea Tree olie heeft positieve eigenschappen. Zo werkt het zowel antiseptisch als antibacterieel. Let wel, de olie moet steeds opgelost worden in water.

Hoeveel wasbare billendoekjes nodig?

Gemiddeld genomen gebruik je ongeveer 10 wasbare billendoekjes per dag. Dit is uiteraard afhankelijk van het aantal verschoningen per dag en het aantal keren dat je een poepluier treft. Bij plasluiers heb je voldoende aan 1 billendoekje, bij poepluiers gebruik je 2 tot 5 wasbare billendoekjes.

Welke billendoekjes gebruik jij?

Eerst en vooral vermijd je best billendoekjes met parfum of allergenen. Het kan dan misschien wel o zo fris ruiken, maar een baby heeft vaak een gevoeligere huid. Daarom kies je volgens de Consumentenbond liever voor Zwitsal Gevoelig Huidje Billendoekjes of Pampers Sensitive Babywipes.

Welke stof voor wasbare billendoekjes?

Het belangrijkste voor de het maken van de billendoekjes is de stofkeuze. Je wilt dat de doekjes zacht zijn en voldoende vocht en vuil op kunnen nemen. Stoffen die fijn zijn voor billendoekjes zijn bijvoorbeeld flanel, zachte katoen, wafelkatoen of badstof. Je kunt natuurlijk ook voor een combinatie kiezen.

Hoe wasbare billendoekjes gebruiken?

Je kan het doekje dat je wilt gebruiken even nat spuiten en vervolgens gewoon gebruiken. Een ander voordeel van de schone doekjes droog bewaren, is dat er geen schimmel in kan komen. Als je de doekjes in een nat bakje bewaard, moet je dit regelmatig verschonen om te zorgen dat de vochtige doekjes niet gaan schimmelen.

Hoe lang doe je met een pakje billendoekjes?

Lees dus snel verder voor de not-so-dirty details over deze herbruikbare billendoekjes. Laten we uitgaan van dat ene pak per week en dat (gemiddeld genomen) 2,5 jaar lang. Als je ál deze poetsbeurten kiest voor wasbare doekjes, dan kun je 130 (!) verpakkingen besparen.