Welke kleuren mogen bij elkaar in de wasmachine?

Welke kleuren mogen bij elkaar in de wasmachine?

Kledingstukken die in de machine mogen sorteer je eerst per kleur. Houd lichte en donkere kleuren goed gescheiden. Felle, warme kleuren zoals paars, rood, oranje en zelfs geel mag je samen wassen. Groen kan bij blauw.

Kan grijs bij gekleurde was?

Het is het veiligst om je grijze was bij de bonte was te doen, zeker wanneer er verschillende tinten grijs in zitten. Voor alle zekerheid kun je je grijze kledingstuk het best de eerste keer even apart wassen. Maar dit geldt ook voor andere gekleurde kledingstukken.

Welk programma gekleurde was?

Zoals de naam al verraadt, is het bonte wasprogramma geschikt voor de gekleurde kleding. Dit programma wordt in de dagelijkse huishouding het meest gekozen. Als je de kleuren goed wilt behouden en beschermen, mag je de kledingstukken slechts op maximaal 60 graden wassen.

Kan beige bij witte was?

Witte was is alle witte textiel, maar ook heel licht gekleurde textiel. Wit, zachte pastelkleuren, lichtgrijs en licht beige mag je combineren. Was kleding apart van handdoeken en beddengoed, zodat je het juiste wasprogramma kunt selecteren om je kleding lang mooi te houden.

Kun je zwart en kleur samen wassen?

Je hoeft niet perse alleen pikzwarte was bij elkaar te wassen. Zeer donkere kleuren en zwart mogen bij elkaar gewassen worden. Je kunt het echter beter niet mengen met lichter gekleurde was of witte was. Zwarte en donkere kleuren kunnen afgeven op gekleurde en lichte was, wat kleding kan verpesten.

Is grijs lichte of donkere was?

Bonte was: gekleurd wasgoed. Witte was: wit wasgoed. Donkere was: zwart en grijs wasgoed.

Kan blauw bij grijs in de was?

Als wasgoed heel licht van kleur is (licht blauw of licht grijs) dan kan dit ook bij de witte was. Verder is het goed om kwetsbare stoffen apart te wassen en niet op een te hoge temperatuur.

Welke kleuren mogen bij de witte was?

Sorteren op kleur Keer eerst je wasmand om om de gekleurde kleding eruit te vissen. Blauw, rood, oranje, roze en paars kan bij elkaar. Als het heel licht gekleurde kleding is, bijvoorbeeld zachte pastelkleuren, kun je de kleding beter bij de witte was doen.

Was sorteren beige?

Was deze stoffen met een speciaal wasprogramma. Wit of zwart of bont? Sorteer nu je was in 3 stapels. Maak een stapel met witte/beige kleding, een stapel met zwarte/grijze kleding en een stapel met gekleurde kleren.