Welke kleur parasol is het beste?

Welke kleur parasol is het beste?

Zwart en wit zijn de meest gekozen kleuren voor een parasol. Geen enkele kleur is weersbestendig en de stof zal altijd in de loop der jaren wat verkeuren door de zon en andere weersinvloeden. Zwart zal door de zon sneller verkleuren dan wit, maar op wit zie je weer sneller verkleuring door bijvoorbeeld regen.

Hoeveel UV bescherming parasol?

Een parasol houdt enkel ruim 40% van de UV-straling tegen. De rest van de schadelijke straling bereikt je huid via reflectie.

Welke parasol verkleurd niet?

Sunbrella. Het merk Sunbrella maakt speciale stoffen voor parasols. Deze doeken zijn door en door gekleurd en zullen daardoor nauwelijks verkleuren. De stoffen zijn speciaal gemaakt om je zo goed mogelijk tegen de zon te beschermen.

Hoe kies je een parasol?

De meest populaire maat onder de parasols is die van ongeveer 300 cm doorsnede. Dit geldt zowel voor de standaard parasols als voor de zweefparasols. Een tip van Tuinmeubelland: realiseer je dat een vierkante parasol met diameter van 300 cm een stuk groter is door de randen, dan een ronde parasol van 300 cm.

Kun je verbranden onder parasol?

Schadelijke UV-straling kan ook door glas gaan. Daardoor kan je huid nog steeds schade oplopen als je in de schaduw of onder een parasol zit. Gebruik dus zonnebrand van minimaal factor 30, dat je dertig minuten voordat je in de zon gaat moet opsmeren.

Wat is de beste stof voor een parasol?

Omdat het bij de aanschaf van een parasol belangrijk is dat u goed tegen de uv-straling wordt beschermd, is het goed om te kiezen voor een iets dikker doek, het liefst een parasoldoek dat waterdicht is, kleurvast en u tegen de felle zon beschermt.

Welke parasol is waterdicht?

Of een parasol waterdicht is en in welke mate, kunt u aflezen aan de waterkolom. Deze geeft de hoeveelheid water aan die een stof aankan voordat hij gaat doorlekken. De waterdichtheid wordt aangegeven in aantal mm water per vierkante centimeter. Vanaf een waterkolom van 1.000 mm spreken we van een waterdichte parasol.

Kun je een Parasoldoek verven?

Op 2 pakjes textielverf gebruik je 1 pond keukenzout. Is de was klaar, dan knip je het touw los van de nog natte parasoldoek. Nu nog eenmaal de parasoldoek wassen, laten drogen en strijken. Klaar is je parasol met een nieuwe look.