Welke draden beugel?

Welke draden beugel?

De eerste draad of boog die je krijgt is heel dun en soepel. Bij een controle kan deze boog worden vervangen door een dikkere boog. De laatste boog is een dikke, stugge draad waar de orthodontist tijdens een controle stapjes in buigt om alle tanden en kiezen precies naar de juiste plaats te duwen.

Welke tandpasta is het beste als je een beugel hebt?

Bescherming van de tanden van je kind – Een beugel brengt het risico op tandbederf met zich mee. Daarom moeten ze hun tanden sterk houden door het gebruik van fluoride tandpasta, die 1350-1500 ppm bevat. Het tandenpoetsen moet ten minste tweemaal per dag gebeuren en bij voorkeur na elke maaltijd.

Wat mag je niet eten en drinken met een beugel?

Bijt niet op harde dingen zoals nootjes, lolly’s, zuurtjes, etc. Eet geen kleverige dingen, zoals toffees, winegums, kauwgum en drop. Met een beugel mag je nog maar één keer per dag snoepen. Drink geen koolzuurhoudende dranken en drankjes met veel suiker erin, zoals Cola, Fanta, Fristi en Sprite.

Waarom dikkere draad beugel?

De dunne flexibele draad, zorgt ervoor dat de tanden en de slotjes steeds meer op een lijn komen te staan. Bij de eerste controles wordt er steeds een wat dikkere, flexibele draad door de slotjes geplaatst. Het rechthoekige slot wordt bij elke dikkere draad steeds verder opgevuld.

Hoe lang werkt draad beugel?

Als je de stand van de tanden zo perfect mogelijk wilt houden kun je overleggen hoe lang je de retentiebeugels moet blijven dragen. In de eerste 6-7 maanden na de beugelbehandeling is het belangrijk dat je de uitneembare retentiebeugel elke nacht draagt.

Hoe moet je je tanden poetsen met blokjes?

Poets steeds met draaiende bewegingen.

  1. Begin met het poetsen van de rand van jouw tand met het tandvlees, dit onder een hoek van 45°.
  2. Daarna poets je de bovenzijde van het blokje, onder een hoek van 45° naar het blokje toe.
  3. Vervolgens zet je de borstel loodrecht op de blokjes en maak je de apparatuur ook goed schoon.

Kan je koffie drinken met een beugel?

Als je een vaste beugel hebt kun je het best alleen water, thee zonder suiker en melk drinken. Dat zijn de ENIGE dranken niet niet schadelijk zijn voor je gebit. Als je af en toe toch iets anders wilt drinken mag dat, maar beperk dat tot maximaal 1 glas per dag.

Kan je popcorn eten met een beugel?

Blijf ook uit de buurt van harde, krokante snacks. Deze snacks, inclusief popcorn, noten en hard snoep, kunnen de beugel breken of ervoor zorgen dat deze minder goed werkt. Tot slot: kauw niet op harde dingen, zoals ijs, pennen, potloden of vingernagels.