Welke beroepen vallen onder de Wkkgz?

Welke beroepen vallen onder de Wkkgz?

Denk aan verpleeghuizen, ziekenhuizen, huisartsen en fysiotherapeuten. Ook bedrijfsartsen en verzekeringsartsen die de gezondheidstoestand van cliënten beoordelen of cliënten medisch begeleiden, vallen onder de wet. De wet geldt ook voor aanbieders van cosmetische behandelingen.

Wat doet de overheid voor de gezondheidszorg?

Borging en verbeteren van patiëntveiligheid. Langdurige zorg: Veiligheid bij verpleging, verzorging of thuiszorg richt zich bijvoorbeeld op de vermindering van het aantal fouten bij medicijnverstrekking. Het bestuur van een verzorgingshuis is verantwoordelijk voor de kwaliteit van zorg in zijn organisatie.

Waar moet een kwaliteitssysteem aan voldoen?

Een kwaliteitssysteem moet een organisatie toegevoegde waarde bieden. Het gaat om praktische systemen waar uw organisatie en uw klanten wat aan hebben. Geen complexe administratieve organisatie maar op de eisen en wensen van de afnemer afgestemde processen.

Welke behandelingen vallen onder Wkkgz schoonheidsspecialiste?

WKKGZ en schoonheidsspecialiste? Als je behandelingen geeft die verder gaan dan alleen ontspanningsmassages, reinigen van de huid, het aanbrengen van huidverzorgende crèmes en (niet permanente) make-up, dan word je gezien als zorgverlener. Een zorgverlener dient te voldoen aan de Wkkgz.

Wie vallen er onder de Wet BIG?

hebben een wettelijk beschermde beroepstitel; moeten zich registreren in het BIG-register; vallen onder het tuchtrecht….Overzicht artikel 3-beroepen:

  • Apotheker.
  • Arts.
  • Fysiotherapeut.
  • Gezondheidszorgpsycholoog.
  • Klinisch technoloog.
  • Orthopedagoog-generalist.
  • Physician assistant.
  • Psychotherapeut.

Wat is kwaliteitsbeleid zorg?

De overkoepende doelstellingen en de koers van een overheid en/of organisatie rond het verhogen van de kwaliteit van zorg vormen samen het kwaliteitsbeleid. Elke gebruiker heeft recht op kwaliteitsvolle zorg- en hulpverlening. Elke zorg- en hulpverlener heeft de plicht om kwaliteitsvolle zorg te verlenen.

Wat is het doel van de gezondheidszorg?

Onder de gezondheidszorg wordt niet alleen het onderzoek en de kennis van gezondheid begrepen, maar ook de toepassing van deze kennis om de gezondheid van mensen te verhogen, ziekten te voorkomen (preventieve gezondheidszorg) of te genezen, en het lichamelijk en psychisch functioneren te verbeteren.