Welke 2 verzekeringen zijn verplicht?

Welke 2 verzekeringen zijn verplicht?

In Nederland zijn eigenlijk maar twee verzekeringen verplicht. Je bent wettelijk verplicht een zorgverzekering af te sluiten als je achttien jaar of ouder bent. En als je een auto of motor bezit, ben je wettelijk verplicht om een autoverzekering of motorverzekering met minimaal WA-dekking af te sluiten.

Welke 3 verzekeringen zijn verplicht in Nederland?

Bekijk hier een overzicht van de verplichte verzekeringen in Nederland.

  • Basis zorgverzekering: verplicht.
  • Overlijdensrisicoverzekering: verplicht door hypotheekverstrekker.
  • Aansprakelijkheidsverzekering: niet verplicht, wel verstandig.
  • Rechtsbijstandverzekering: niet verplicht.
  • WA-verzekering voor motorvoertuig: verplicht.

Welke verzekering is verplicht voor alle voertuigen?

Bijvoorbeeld een auto, motor of scooter? Dan moet u een WA-verzekering afsluiten. Dit staat in de Wet aansprakelijkheidsverzekering motorrijtuigen (Wam). Als u met uw motorrijtuig schade maakt, dekt een WA-verzekering deze in de meeste gevallen.

Welke verzekeringen zijn verplicht koophuis?

De verplichte koophuis verzekeringen zijn in de meeste gevallen een opstalverzekering en een overlijdensrisicoverzekering (ORV). Deze verzekeringen voor je koophuis heb je vaak nodig om een hypotheek af te sluiten.

Welke verzekeringen zijn verplicht in Nederland?

Welke verzekeringen zijn verplicht? Er is in Nederland een aantal verzekeringen verplicht, zoals een zorgverzekering en een autoverzekering. Daarnaast zijn er verschillende verzekeringen die niet verplicht, maar wel erg verstandig zijn. Bekijk hier een overzicht van de verplichte verzekeringen in Nederland.

Wat zijn de verplichte sociale verzekeringen?

De verplichte sociale verzekeringen bestaan uit 2 categorieën, namelijk: Volksverzekeringen (verplicht voor iedereen in Nederland): Algemene Ouderdomswet (AOW); Algemene nabestaandenwet (Anw); Wet langdurige zorg (Wlz, tot 2015 AWBZ);

Is de opstalverzekering verplicht?

Een opstalverzekering sluit je af voor een koophuis. De verzekering is niet wettelijk verplicht, maar wordt vaak wel door de hypotheekverstrekker verplicht gesteld. Met een opstalverzekering ben je verzekerd voor schade aan het huis zelf. Lees meer over de dekking van een opstalverzekering.