Welk hout voor tuinpalen?

Welk hout voor tuinpalen?

​​​​​​​Wanneer u buiten aan de slag gaat, kunt u het beste een hardhoutsoort gebruiken. Hardhout heeft namelijk een aanzienlijk langere levensduur en is beter bestand tegen vocht. U kunt ook geïmpregneerd zachthout gebruiken. Doordat het geïmpregneerd is, is het beter bestand tegen vocht en gaat het langer mee.

Welk hout voor Schuttingpalen?

Grenen, Vurenhout, Douglas hout en Hardhout zijn vier houtsoorten welke geschikt zijn voor een schutting. Hier heeft overigens het afgelopen jaar Red Class Wood zich bijgevoegd. Grenen en Vuren worden bij Tuinhoutdiscount.nl altijd geïmpregneerd. Grenen en Vuren zijn naaldhoutsoorten.

Wat is Gewolmaniseerde planken?

Gewolmaniseerd Tuinhout Gewolmaniseerd hout is hout dat door middel van een behandeling verduurzaamd is. Eigenlijk is gewolmaniseerd hout hetzelfde als geïmpregneerd hout. Vroeger gebruikte men wolmanzouten om het hout te behandelen, vandaar de naam gewolmaniseerd hout. Wolmaniseren is dus een vorm van impregeneren.

Wat gaat langer mee vuren of grenen?

Grenenhout is op dezelfde manier te verduurzamen als Vurenhout. De levensduur van grenen is circa 10-15 jaar, indien het hout keteldruk geïmpregneerd is. Grenenhout heeft onbehandeld duurzaamheidsklasse 5, terwijl deze door keteldruk impregneren wordt verlengd naar klasse 3-4.

Is Douglas beter dan grenen?

Beide houtsoorten zijn redelijk tot goed te impregneren (grenen beter dan Douglas) waardoor het hout langer beschermd blijft. Omdat Grenen houtdelen vaak meer spinthout bevat dan Douglas hout, zijn deze onbehandeld juist iets minder duurzaam en moet deze altijd worden geïmpregneerd worden voor buitentoepassingen.

Wat is steviger vuren of grenen?

Beide soorten zijn harshoudend, maar de opvallende harsgeur komt alleen bij Grenenhout voor en ontbreekt bij Vuren. Op het gebied van bewerkbaarheid is Grenenhout iets taaier en grover. Als laatst laat Vurenhout zich mooier impregneren dan Grenen, zo blijft de kleur van het hout stabieler.