Wat zijn de regels van waterpolo?

Wat zijn de regels van waterpolo?

De bal mag door veldspelers maar met één hand tegelijk worden aangeraakt. Keepers mogen de bal met twee handen aanraken binnen de 5 meterzone. Verder mogen spelers die de bal vasthouden onder water worden geduwd, maar de bal zelf mag niet onder water komen, als een speler wordt aangevallen.

Kan je staan tijdens waterpolo?

Blijft hij toch staan, of zet hij zich af van de bodem, dan wordt dit bestraft met een vrije worp voor de tegenpartij. De beide doelen bevinden zich midden op de achterlijnen van het veld. Ze zijn 3 meter breed, 0,90 meter hoog en 1 meter diep.

Hoeveel sets bij waterpolo?

Een waterpolo wedstrijd bestaat uit 4 periodes van maximaal 8 minuten zuivere speeltijd, afhankelijk van de competitie en het land waarin er gespeeld wordt.

Wat betekent U20 bij waterpolo?

Indien een speler driemaal wordt uitgesloten voor 20 seconden (een U20), dan mag hij/zij niet meer deelnemen aan het spel. Een medespeler mag zijn/haar plaats innemen.

Waarom waterpolo cap?

Waarom moeten de spelers een capje op? De meest voor de hand liggende reden is dat er in een waterpolowedstrijd 2 teams zijn en aan de kleur van de cap is te herkennen van welk team de speler is. De witte caps worden altijd gedragen door de thuis spelende ploeg en de blauwe caps zijn voor het bezoekende team.

Hoeveel spelers bevinden zich bij een waterpolowedstrijd in het water?

WATERPOLO: DE REGELS Waterpolo is een doelspel voor 2 ploegen van elk 11 spelers van wie er zich echter telkens slechts 7 in het water bevinden. Gedurende 4 speeltijden van 5 minuten zuivere speeltijd (onderbrekingen tellen niet mee) tracht een team meer doelpunten te behalen dan de tegenpartij.

Waarom waterpolo muts?

Voorkomen van vervuiling van het water in een zwembad: oudere zwembadfilters raken gemakkelijk verstopt door afgevallen haren. In sommige zwembaden is het dragen van een badmuts daarom verplicht. Bij waterpolo draagt elk team een herkenbare badmuts, zodat de leden van de teams uit elkaar kunnen worden gehouden.

Hoe diep is water bij waterpolo?

De minimale grootte van het veld is 10 meter breed en 20 meter lang. De meeste zwembaden zijn ofwel 25 ofwel 50 meter lang, waardoor de lengte van het speelveld vaak 25 meter is. De minimale diepte van het bad is 1,80 meter.