Wat zijn de redenen om de patroon van een navulbare insulinepen te vervangen?

Wat zijn de redenen om de patroon van een navulbare insulinepen te vervangen?

Er zit onvoldoende insuline in de pen. Neem een nieuwe pen. Te veel aantal eenheden ingesteld.

Wat zijn de gevolgen van Lipohypertrofie?

Wat zijn de gevolgen van lipohypertrofie?

  • Er kunnen onverklaarbare schommelingen in de bloedglucosewaarden optreden.
  • Injecties in verhard weefsel hinderen de opname van insuline, waardoor de werking van insuline minder gemakkelijk te sturen is.

Wat gebeurt er als je insuline te ondiep injecteert?

Als te ondiep wordt geprikt komt de insuline in de huid terecht. In beide gevallen kunnen harde plekken en bloedingen of pijn optreden met als uiteindelijk resultaat vetophopingen of verdwijnen van het onderhuidse vet (lipodystrofie).

Waar gooi je insulinepen weg?

Lege insuline-patronen en –pennen kunt u wél weggooien met het huisvuil, ze zijn gemaakt van afbreekbaar materiaal dat het milieu niet belast. Gebruikte naalden kunt u thuis bewaren in een speciale naaldcontainer. Die krijgt u en levert u in bij uw apotheek of bij de leverancier van uw hulpmiddelen.

Kan Lipohypertrofie optreden als complicatie bij subcutaan injecteren?

Injecteer niet in gebieden met lipohypertrofie totdat het abnormale weefsel weer normaal is geworden.

Waarom Intracutaan injecteren?

Bij het inspuiten van de vloeistof voel je weerstand en ontstaat direct een onderhuids bobbeltje. Pas intracutane injecties toe om een zeer lokaal effect van een geneesmiddel te bereiken. Meestal wordt de intracutane injectie gebruikt voor diagnostische doeleinden, zoals bij allergieonderzoeken, en de Mantoux.

Kan je een insulinepen terugdraaien?

Zorg ervoor dat een naald bevestigd is en dat de dosis op “0” staat. Draai aan de doseerknop totdat uw dosis verschijnt tussen de dosiswijzer: A. Als u voorbij uw dosis draait, kunt u terugdraaien.