Wat zijn de gevaarlijkste operaties?

Wat zijn de gevaarlijkste operaties?

Artsen in twintig ziekenhuizen voeren gevaarlijke operaties uit, terwijl ze daarvoor volgens de normen te weinig ervaring mee hebben. Dat concludeert de Consumentenbond in een onderzoek dat gisteren is gepresenteerd. Het gaat om gevaarlijke operaties aan de aorta (buikslagader) en de slokdarm.

Kan een operatie fout gaan?

In veel gevallen is sprake van een fout voor, tijdens of na een operatie. Zo kan door onvoldoende onderzoek een verkeerde operatie zijn voorgesteld. Of wordt wel de juiste operatie voorgesteld, maar de operatie zelf verkeerd uitgevoerd. Ook gebeurt het regelmatig dat de nazorg tekort schiet.

Is een operatie risicovol?

Elke operatie brengt het risico op complicaties met zich mee. U kunt bijvoorbeeld een ontsteking oplopen van een ader waar een infuus in zit of een infectie van de urinewegen. Dat zijn kleine, vervelende complicaties.

Hoeveel mensen gaan dood tijdens operatie?

Wat is de kans op overlijden tijdens een operatie? Deze kans is heel erg klein, ongeveer 1 persoon van de 100.000 patiënten die geopereerd wordenkomt tijdens de operatie te overlijden.

Wat als een operatie mislukt?

U zult als eisende partij daarvoor het bewijs op tafel moeten leggen. Is dat bewijs geleverd, dan dient er een aansprakelijke partij te zijn om uw schade als gevolg van de mislukte operatie of mislukte behandeling te kunnen claimen. U dient de verzekeraar van de arts of ziekenhuis aansprakelijk te stellen.

Welke hartoperaties zijn er?

Over een hartoperatie Er zijn twee soorten operaties: een omleidingsoperatie en een klepoperatie. Tijdens de operatie maken we een omleiding om één of meerdere vernauwde of verstopte kransslagaders heen. Deze operatie wordt ook wel een bypassoperatie of een aortocoronaire bypassoperatie genoemd.

Wat is zwaar tillen na operatie?

Niet zwaar tillen (niet meer dan 5 kg) tot zes weken na de operatie. Geen zware huishoudelijke werkzaamheden de eerste drie tot vier weken.