Wat wordt vergoed uit de Basisverzekering?

Wat wordt vergoed uit de Basisverzekering?

De basisverzekering is onderdeel van de Zorgverzekeringswet (Zvw). De basisverzekering dekt vooral curatieve zorg. Dat is zorg gericht op de genezing en behandeling van acute en chronische lichamelijke aandoeningen. Ook dekt de basisverzekering geestelijke gezondheidszorg.

Hoe hoog is de Basisverzekering?

Eigen risico basisverzekering kiezen Bij de basisverzekering geldt een verplicht eigen risico van 385 euro per jaar. Dat betekent dat je voor zorg die je basisverzekering vergoedt elk jaar de eerste 385 euro zelf betaalt. Je kunt je eigen risico ook verhogen. Dat kan met 100, 200, 300, 400 of 500 euro.

Wat valt niet onder de Basisverzekering?

Gewone contactlenzen en brillen worden niet vergoed via de basisverzekering. Medisch noodzakelijke contactlenzen en speciale brillen vaak wel. Lees meer op de site van Zorginstituut Nederland over vergoeding van brillen en contactlenzen.

Wat valt er onder aanvullende verzekering Menzis?

Menzis Aanvullend is een slimme aanvullende verzekering. Hiermee verzekert u zich tegen de meest voorkomende zorgkosten die de Basisverzekering niet vergoedt: fysiotherapie, tandartskosten en de onverwachte kosten die hulp in het buitenland soms met zich meebrengt.

Welke aanvullende verzekering bij Menzis basis voordelig?

De ExtraVerzorgd 1 is de voordeligste aanvullende verzekering van Menzis. Deze dekking is alleen te combineren met de Menzis Basis en Menzis Basis Vrij.

Wat is een restitutiepolis?

Wat is een restitutiepolis? Een restitutiepolis is een type zorgverzekering waarbij je als verzekerde vrij bent om te kiezen uit ziekenhuizen en zorgverleners. In de volksmond wordt dit ook wel vrije zorgkeuze of vrije artsenkeuze genoemd.

Wat is de verschil tussen restitutie en Natura?

Restitutie of natura, wat is het verschil? Wil je een zorgverzekering afsluiten, dan heb je de keuze uit een naturapolis en een restitutiepolis. De belangrijkste verschillen tussen deze twee zijn hoe vrij je bent om zélf je eigen zorgverleners te kiezen, het declareren van zorgkosten en de hoogte van de zorgpremie.

Wat is restitutie en genezing?

Het woord restitutie wordt het vaakst gebruikt in de betekenis van een terugbetaling. Het kan dus duiden op een vergoeding of teruggave. Restitutie kan ook gebruikt worden in de betekenis van een genezing. Restitutie en genezing zijn synoniemen.