Wat wordt er gemaakt van gerecycled staal?

Wat wordt er gemaakt van gerecycled staal?

De data betreffen vijf groepen stalen halffabrikaten: voor zware toepassingen (zoals vloerbalken), middelzware (zoals lateien), lichte (zoals raamkaders), binnenwanden, en dak- en gevelbekleding.

Waarom circulair bouwen?

Wanneer we circulair bouwen, putten we de grondstoffen niet uit, omdat we de materialenketen sluiten. Hergebruik van materialen staat immers centraal bij circulair bouwen. Daarnaast reduceren we er de CO2-uitstoot mee, omdat we geen nieuwe materialen meer moeten produceren én veel energiezuiniger gaan bouwen.

Waarom natuurlijke materialen?

Met natuurlijke materialen in het interieur krijg je een mooi en rustige sfeer. Daarnaast zijn natuurlijke materialen vaak ook beter voor het milieu en zijn ze vaak ecologisch en duurzaam.

Welke nieuwe producten worden er gemaakt met gerecycled metaal?

STAP 3: Recyclage Meestal zijn het vrij eenvoudige producten die vervaardigd worden uit gerecycleerd metaal. Een paar voorbeelden zijn trekhaken, sneeuwkettingen of wielklemmen voor auto’s. Maar ook scheermesjes, conservenblikken en onderdelen van huishoudelijke toestellen bestaan vaak uit gerecycleerd metaal.

Waarom heeft Bouwen met natuurlijke materialen de toekomst?

Door over te stappen op natuurlijke materialen voorkom je het overgrote deel van de CO2- en stikstofuitstoot en de vervuiling van grond, lucht en water die gangbare materialen veroorzaken. Je voorkomt daarnaast het opraken van allerlei grondstoffen (die we sowieso beter in de grond kunnen laten zitten).

Hoe maak je een gebouw circulair?

Uiteindelijk komt circulair bouwen in de praktijk neer op de volgende uitgangspunten:

  1. Beperk de vraag door herbruikbare gebouwen te bouwen.
  2. Kies zo veel mogelijk voor natuurlijke en/of hernieuwbare bronnen.
  3. Zorg ervoor dat eindige bronnen zo effectief en efficiënt mogelijk worden toegepast.