Wat vinden hipsters belangrijk?

Wat vinden hipsters belangrijk?

Verder wordt de hipstercultuur geassocieerd met alternatieve muziek zoals indie, folk, chill-out, minimal techno, poprock, post-Britpop en klassieke muziek en met doortrapper-fietsen. Ook fotografie, bij voorkeur met een analoge camera, is een veelvoorkomende hobby. Hipsters zijn vaak bezig met wat ze eten en drinken.

Wat doet een hipster?

Een hipster kunnen we dus het best omschrijven als iemand uit de subcultuur, een (meestal jong) persoon die eigentijds en trendy is. In de jaren vijftig zagen die er heel anders uit dan de hipsters van nu: de betekenis gaat met zijn tijd mee, maar het woord voor het fenomeen blijft hetzelfde.

Hoe herken je een hipster?

Een hipster is iemand die niet meedoet aan trends en die zich niets aantrekt van de ‘mainstream’. Tot de subcultuur behoren vooral jongeren die houden van onafhankelijkheid, alternatieve muziek en ambachtelijke koffie. Omdat hipsters vaak vernieuwend zijn, hebben ze al voor vele trends gezorgd.

Hoe kleed ik me als een hipster?

Boven de jeans kun je kiezen voor een opvallend shirt (bijvoorbeeld met ironische plaatjes of inspiratievolle uitspraken), een ruitjesblouse of een hoody met in het oog springende patronen. Maak je outfit af met een bril met een zwaar montuur, een katoenen of linnen sjaal en een stijlvolle muts of (stro)hoed.

Hoe zit een hipster?

Hipsters zijn laag uitgesneden broekjes die het afgelopen jaar erg populair zijn geworden. De extra lage modellen zie je niet boven broek of rok uitpiepen. Soms wel een beetje, maar dan is het vaak weer de bedoeling. Dan kunnen ze namelijk allemaal mooi zien welk luxe ondergoed jij draagt.

Hoe is de hipsters ontstaan?

De hipster stond op in de jaren 90. Waar het uiteindelijk om vooral om draait bij deze groep is individualiteit. Hoewel de meeste subculturen zich als groep afzetten tegen de massa, wil de hipster zich als individueel persoon onderscheiden. Originaliteit is belangrijk.