Inhoudsopgave
Wat te doen tegen Broodkever?
De broodkever kan worden bestreden met AquaPy, een insecticide dat kan worden gebruikt op plaatsen waar voedsel wordt verwerkt en opgeslagen. Op plaatsen waar graan wordt opgeslagen, kan K-Obiol worden gebruikt om de broodkever te bestrijden.
Wat te doen tegen Rijstmeelkevers?
Bestrijding. Wordt de aanwezigheid van rijstmeelkevers geconstateerd, dan moet in de eerste plaats de bron worden opgespoord. Een verwijdering, snelle verwerking of een algehele vernietiging van de aangetaste, kleine voorraden is een effectieve manier van bestrijden.
Waarom komen er beestjes in de bloem?
Waar komen die beestjes vandaan? Die beestjes zitten (meestal) als eitje reeds in het meel, want in de natuur worden die eitjes in de graankorrel “gelegd” en worden door het maalproces niet allemaal kapot gemaakt.
Wat te doen tegen Meeltorren?
Als u meeltorren opmerkt, is het altijd belangrijk om hun voedingsbron op te sporen en te verwijderen. Dit kunnen oude voorraden of vogelnesten zijn. Een goede hygiëne is ook altijd belangrijk.
Hoe ontstaan beestjes in meel?
Rijstmeelkevers, meelmotten of stofluizen zijn kleine beestjes die niet vanuit buiten komen. Volwassen vrouwtjesinsecten leggen eitjes in de graan- of meelproducten. Eén mot, kever of worm kan tientallen tot soms wel honderden eitjes leggen. Bloem of meel zit dan vaak al snel vliegensvlug vol met larfjes en popjes.
Waar komt rijst voor in de wereld?
De helft van alle rijst op aarde komt uit China en India. Het grootste deel daarvan is voor eigen gebruik. De belangrijkste exportlanden van rijst zijn Thailand, Vietnam, de Verenigde Staten en India. Rijst is voor het grootste deel van de wereldbevolking het belangrijkste voedsel, vooral in warmere streken.
Wat is water nodig voor een rijst?
Rijst geeft meer broeikasgassen dan andere granen en aardappelen, maar minder dan dierlijke producten. Water. Er is ongeveer 2000 tot 10.000 liter water nodig voor 1 kilo rijst. Boeren geven hun akkers water met regenwater, met water gepompt uit omliggende rivieren of met grondwater.
Hoe vaak eet men rijst per dag?
Wereldwijd eet men 147 gram rijst (ongekookt) per persoon per dag. In Nederland is dat maar gemiddeld 11 gram per dag.
Wat zijn gepofte rijstkorrels?
Gepofte rijst: gepofte korrels, als manna of verwerkt in ontbijtproducten of rijstwafels. Rijstvlokken: gestoomde, geplette rijstkorrels die na afloop geroosterd worden. Ze worden vaak verwerkt in ontbijtproducten. Japanse zoutjes en rijstcrackers: gebakken zoutjes/crackers, gemaakt van deeg van gekookte rijst.