Wat te doen met oude rugzakken?

Wat te doen met oude rugzakken?

Voorwaarden textielinzameling De textielfractie bevat zowel herbruikbaar als niet herbruikbaar textiel. Via huis-aan-huisinzamelingen, straatcontainers en het recyclagepark wordt zowel herbruikbaar als niet herbruikbaar textiel ingezameld. Herbruikbaar textiel kan ook naar de kringwinkel gebracht worden.

Waar gooi je onderbroeken weg?

In de meeste gemeenten staan textielcontainers waar je kleding, schoenen en huishoudtextiel kunt inleveren. Als die er niet zijn, kun je het naar de milieustraat brengen. Je kunt deze spullen ook naar de kringloopwinkel brengen.

Wat te doen met oude kapotte kleding?

Kleding en schoenen die je zelf niet meer draagt, kun je inleveren in een textielbak of kledingzak. Ook versleten en gescheurde stoffen mogen in de textielbak. De kringloopwinkel of tweedehandszaak is blij met kleding, schoenen en accessoires die nog goed zijn.

Waar oude kussens weggooien?

Staat er geen container van o.a. Sympany of ReShare (Leger des Heils) in jouw buurt? Ook bij het afvalinzamelbedrijf van je gemeente kun je je textiel inleveren. Charitatieve organisaties houden overigens in veel gemeenten nog steeds een paar keer per jaar de aloude huis-aan-huis-inzamelingsacties.

Wat mag in Textielbak?

Wat mag er wél in de kledingcontainer?

  • Kleding.
  • Huishoudelijk textiel, zoals handdoeken, theedoeken, washandjes, etc.
  • Schoenen (per paar gebonden)
  • Sokken (per paar)
  • Accessoires, zoals hoeden, riemen, tassen, etc.
  • Zachte knuffels.

Hoe vaak moet je ondergoed weggooien?

Bij het wassen van je ondergoed, gaan niet altijd alle bacteriën dood. Hoe vaker en langer je hem draagt, hoe meer bacteriën zich dus alsnog opslaan in je ondergoed. Daarom is na 12 maanden dus wel echt de grens bereikt en kun je beter afscheid nemen van je favoriete slipjes (ja, ook als ze zo mega fijn zitten).

Kun je ondergoed doneren?

Een paar (zeer weinig) liefdadigheidsorganisaties zullen gebruikt ondergoed accepteren als het schoon is, in goede staat is en geen tekenen van slijtage vertoont. Echter, u mag niet doneer tweedehands ondergoed, zelfs als je een liefdadigheidsinstelling kent die het accepteert.