Wat te doen bij verkeerd geleverd product?

Wat te doen bij verkeerd geleverd product?

De klant kan het product natuurlijk gewoon binnen de wettelijke bedenktermijn van 14 dagen de overeenkomst ontbinden, of indien mogelijk, ruilen tegen het juiste product. Maar de klant heeft meer rechten dan alleen het zogenaamde herroepingsrecht en mag hier door de verkoper niet mee afgescheept worden.

Wat te doen als bestelling niet wordt geleverd?

Als u iets heeft betaald maar het product nooit ontvangt, kunt u mogelijk aangifte doen bij de politie. Maar of er werkelijk sprake is van fraude, hangt af van wat er precies is gebeurd. Het kan bijvoorbeeld zijn dat een webshop problemen heeft met de voorraad, waardoor bestellingen niet geleverd worden.

Heeft consument recht op geld terug?

Geen bedenktijd aankoop winkel Vaak ontvangt u een tegoedbon of uw geld terug. Dit is een gunst van de verkoper. Hij is dus niet verplicht om uw product te ruilen of geld terug te geven. De mogelijkheid om te ruilen of teruggave van uw geld moet op de kassabon staan of vermeld worden in de winkel zelf.

Wat zijn mijn rechten bij een afwijkend product?

Als een product niet goed is, hebt u meestal recht op gratis reparatie of een vervangend product. U hebt deze rechten ook als u geen garantie erbij kocht. De rechten hebt u namelijk volgens de wet. Daarom noemen we dit ook wel ‘wettelijke garantie’.

Wat als je niet tevreden bent met een product?

Stuur een ingebrekestelling naar de verkoper Stuur hem dan een brief waarin u hem een laatste kans geeft om uw product te repareren of te vervangen. Doe dit met onze voorbeeldbrief in gebreke stellen. Soms is een ingebrekestelling niet nodig. Bijvoorbeeld als het repareren of vervangen van het product niet mogelijk is.

Is een webshop verplicht te leveren?

Verplicht leveren Bestelt u iets online? Dan is de webwinkel verplicht om uw bestelling te leveren tegen de afgesproken prijs. Dat is het bedrag dat op de website stond toen u het product bestelde. Ook bij een prijsfout moet de webwinkel leveren.