Wat te doen bij langdurige hoesten?

Wat te doen bij langdurige hoesten?

Het is verstandig de huisarts te raadplegen wanneer de hoest langer dan drie weken aanhoudt, terwijl je verder niet verkouden bent. Ook in de volgende gevallen is het verstandig de huisarts advies te vragen: als hoest gepaard gaat met benauwdheid of piepen (zeker bij astma of chronische bronchitis)

Wat te doen hoesten s nachts?

Remedies voor als je hoest in de nacht Houd je slaapkamer goed schoon. Slaap met je hoofd hoger dan de rest van je lichaam om postnasale drip te voorkomen. Gebruik eventueel een neusspray of hoestdrankje; vraag hierbij je dokter of apotheker om advies, zodat je zeker weet dat je het juiste middel kiest.

Wat is de oorzaak van hoesten?

Soms is corona de oorzaak van hoesten. Ze lossen ook geen slijm op. Ze helpen ook niet om sneller van de hoestklachten af te komen. Wanneer bellen? Wanneer de huisarts bellen bij hoesten? Spoed: Bel direct uw huisarts of de huisartsenpost als u ook een van deze klachten heeft:

Wat is langdurig hoesten?

Langdurig hoesten is meer dan alleen een ergerlijke klacht. Een chronische hoest kan je nachtrust verstoren, waardoor je erg moe en uitgeput wakker wordt. Ernstige gevallen van langdurig hoesten kan resulteren in braken, een licht gevoel in het hoofd en er zijn zelfs gevallen bekend van een gebroken rib als gevolg van hevige hoestbuien.

Wat is een normale hoest?

Normale hoest. Bij normale hoest wordt slijm geproduceerd. Het slijmvlies in de longen is geprikkeld en ontstaat er een hoestreactie. Vastzittende hoest. Bij vastzittende hoest zit er taai slijm vast in de longen. Dit komt met hoesten moeilijk los waardoor je veel en diep moet hoesten.

Wanneer is de hoest langer dan één week?

Bij kinderen tot 12 jaar is het verstandig om naar de huisarts te gaan wanneer: de hoest langer dan één week duurt, bij een blafhoest of bij hoestaanvallen eventueel gevolgd door braken. Dit laatste kan wijzen op een ernstige infectie zoals kinkhoest of pseudokroep.