Wat te doen bij lage bloedsuiker?
Als uw bloedsuiker te laag is (hypo) of als u klachten heeft die daarbij passen, doet u dit:
- Drink een groot glas frisdrank leeg (géén light frisdrank).
- Of drink een groot glas water leeg met daarin een flinke scheut limonadesiroop of een lepel suiker (goed roeren).
- Of eet 6 tabletten druivensuiker.
Hoe ontstaat te lage bloedsuikerspiegel?
Vaak is hypoglykemie een gevolg van diabetes mellitus. Hypoglykemie kan meerdere oorzaken hebben, zoals een teveel aan insuline, te weinig voedsel, zwangerschap en medicijngebruik. Symptomen van hypoglykemie zijn onder andere zweten, nerveusheid, beven en verstoord zicht.
Wat te doen bij Hypo kind?
Wat doet u bij een hypo?
- Meet de bloedglucose.
- Is deze te laag, dan kan uw kind bijvoorbeeld limonade drinken, een paar dextro’s nemen of een extra boterham eten.
- Test na een kwartier nog een keer het bloedglucosegehalte. Is deze dan nog te laag, laat uw kind dan opnieuw iets met suiker eten of drinken.
Wat moet je niet doen bij een hypo?
Een hypo gaat over als je snel iets zoets eet of drinkt (niet light). Neem het liefst suiker in de vorm van glucosetabletten (druivensuiker/dextrose). Een glucosetablet komt namelijk het snelste in het bloed. Neem bijvoorbeeld zes tot acht tabletten druivensuiker wanneer je een hypo hebt.
Wat zijn klachten van een te laag bloedsuiker?
Klachten van een te laag bloedsuiker: hoofdpijn. duizeligheid. honger. gapen. zweten. beven. plotseling wisselend humeur (bijvoorbeeld ineens boos) vermoeidheid.
Waarom hebben kinderen tot tien jaar last van een bloedneus?
Kinderen tot tien jaar hebben vaker last van een bloedneus dan volwassenen. Dit komt doordat de neus van je kindje kleiner is. De bloedvaten in zijn neus zijn kleiner, dunner en kwetsbaarder. Hierdoor raken ze gemakkelijker beschadigd dan bij jou.
Hoe verandert de bloedsuikerspiegel?
De hoeveelheid suiker in het bloed verandert steeds. Dat komt bijvoorbeeld door eten, drinken, bewegen, stress, emoties of een griepje. Een te lage bloedsuikerspiegel heet hypoglykemie, of kort gezegd hypo.
Hoe verandert de hoeveelheid suiker in het bloed?
De hoeveelheid suiker in het bloed verandert steeds. Dat komt bijvoorbeeld door eten, drinken, bewegen, stress, emoties of een griepje. Een te lage bloedsuikerspiegel heet hypoglykemie, of kort gezegd hypo. Een te hoge bloedsuiker heet hyperglykemie, afgekort tot hyper.