Inhoudsopgave
Wat te doen als je je onbegrepen voelt?
Als je je eenzaam of onbegrepen voelt
- Tip 1: Kom in actie. Om met mensen in contact te komen moet je zelf actie ondernemen.
- Tip 2: Zoek een maatje.
- Tip 3: Ga na waar het misgaat.
- Hulp bij eenzaamheid.
Waarom word ik nooit begrepen?
Er kunnen veel oorzaken zijn van het feit dat je je niet begrepen voelt. Het kan zo zijn dat je daadwerkelijk niet begrepen wordt (je hebt iets aan iemand verteld en het bleek dat hij/zij er heel anders over dacht). Het kan ook zo zijn dat je denkt / ervanuit gaat dat iemand je niet zal begrijpen.
Waarom voel je je soms alleen?
Emotionele eenzaamheid komt vaak voort uit de kwaliteit van het contact: je ervaart dit contact bijvoorbeeld als moeizaam of oppervlakkig. Bij sociale eenzaamheid ervaar je een tekort aan betekenisvolle relaties met anderen. Je hebt dan minder sociaal contact dan je wenst.
Wat moet je doen als je het niet meer snapt?
Als er niemand in je omgeving is waarmee je kunt praten, bel dan met 0900-0113 of chat via www.113.nl. Hier werken mensen die er goed met je over kunnen praten.
Wat moet je doen als iemand je niet begrijpt?
Door je best te doen om te begrijpen waarom iemand doet wat hij doet, kun je dichter bij die persoon komen. Stop met schreeuwen, en start met luisteren. Ga rustig aan de slag met de onderstaande tips, en leer de mensen om je heen beter begrijpen. Hoe beter je deze mensen begrijpt, des te makkelijker de omgang zal zijn.
Wat als je partner je niet begrijpt?
Wil je dat hij je beter begrijpt, is het beter om één ding tegelijk te bespreken. Anders kan hij het niet meer volgen. Praat in oorzaak en gevolg. Als je hem een probleem probeert duidelijk te maken, of je wil hem vragen zich op een andere manier te gedragen, formuleer het dan als oorzaak en gevolg.
Wat moet je doen als niemand je mag?
Zoek steun op internet. Als je niemand hebt om mee te praten, kun je anoniem via internet met iemand communiceren op Praatanoniem.nl. Als je ernstige psychische problemen hebt, kun je ook 113.nl Zelfmoordpreventie bezoeken of 0900-0113 bellen.