Wat staat er in een Laadrapport van een tractiebatterij?

Wat staat er in een Laadrapport van een tractiebatterij?

Dit is de testcel. Van deze cel controleert u vóór en ná de lading het soortelijk gewicht (zie onder het kopje ‘het meten van het soortelijk gewicht’) en u noteert dit op het laadrapport. Tevens noteert u of het water (ná de lading) al dan niet is bijgevuld.

Waarom water in accu?

Een niet-onderhoudsvrije accu moet af en toe worden bijgevuld met demiwater, ook wel bekend als accuwater. Dit is noodzakelijk, omdat het accuwater verdampt tijdens gebruik. Om een defect te voorkomen, dien je de accu bij te vullen wanneer het waterniveau tot het minimum is gedaald.

Hoe hoog vloeistofpeil accu?

Bij accu’s met doppen zorg je er ook voor dat het vloeistof niveau op peil is. Het zuur niveau hoort u maandelijks te controleren. Zorg dat de accuplaten 10 mm onder water staan anders kunt u dat bijvullen met gedestilleerd of gedemineraliseerd water dus NOOIT bijvullen met accuzuur.

Waarmee moet ik een accu bijvullen?

Accu bijvullen

  1. Open de accu.
  2. Giet het demiwater in de accu. Doe dit voorzichtig, zodat er geen accuzuur opspat.
  3. Vul het demiwater bij tot het aangegeven maximumniveau. Is er geen maximumniveau aangegeven, vul het demiwater dan zo ver bij dat de platen ongeveer 1 centimeter onder water staan.
  4. Sluit de accu daarna weer.

Wat doet men met een tractiebatterij als die ontladen is?

Bij het ontladen van een loodaccu vindt er een chemisch proces plaats. De actieve massa wordt omgezet in loodsulfaat (PbSO4). Het zwavelzuur in de elektrolyt (het water–zwavelzuur mengsel) ondergaat een chemische reactie met het lood en het looddioxide.

Waarmee meet je de dichtheid van de elektrolyt in de batterij van een vorkheftruck?

De ladingstoestand van een batterij kan worden vastgelegd door het meten van de dichtheid (soortelijk gewicht) van het elektrolyt (verdund zwavelzuur). Voor deze meting is een zuurweger nodig, die met de batterij meegeleverd wordt.