Wat reageert met chloor?
Chloor is een halogeen; er ontbreekt één elektron in de buitenste schil. Het diatomaire gas is daarom een sterke oxidator, en is zelfs een sterkere oxidator dan dizuurstof. Chloor reageert met vrijwel elk ander element en is daarom een zeer makkelijke zoutvormer.
Wat doet chloor met RVS?
Chloor reageert zeer agressief op RVS en tast de oxidehuid aan. In het ondiepe putje dat daardoor ontstaat, hopen chloorionen zich op waardoor er een ideale situatie wordt gecreëerd voor corrosie, wat de weg vrijmaakt voor roest.
Welk RVS voor zwembad?
RVS316 is beter bestand tegen aantasting van de chroomoxide laag die RVS roestvast maakt. Ook voor de watersport en in zwembaden is RVS316 geschikt – kies dan voor producten met een hoogglans gepolijst oppervlak. RVS producten dienen regelmatig onderhouden te worden om vervuiling tegen te gaan.
Is chloor goed reageert met andere stoffen?
Dat is de reden dat chloor goed met andere stoffen reageert. Het krijgt er een elektron bij (waardoor er losse geladen atomen, ionen, ontstaan) of deelt een extra elektron (waarbij een covalente binding, een chloorverbinding ontstaat), waardoor de buitenste schil compleet is. Chlooratomen hebben 17 elektronen.
Wat is chloor in de natuur?
Chloor is van nature in een aantal mineralen, zoals haliet, sylvien en carnalliet, te vinden. Het komt in de natuur niet in vrije vorm voor, maar alleen in verbindingen, vooral als natriumchloride (keukenzout). Vooral uit haliet wordt keukenzout gewonnen, dat echter ook uit zeewater geëxtraheerd kan worden.
Wanneer is chloor ontdekt?
Chloor is een van de meest gebruikte desinfectiemiddelen voor de desinfectie van water. Het heeft het voordeel dat het goed inzetbaar is tegen de meeste ziekteverwekkende micro-organismen en goedkoop is. Wanneer is chloor ontdekt? Chloorgas was waarschijnlijk in de 13e eeuw al bekend.