Wat moet je doen als je post niet aankomt?

Wat moet je doen als je post niet aankomt?

Heeft u een brief of pakket verstuurd, maar is deze niet bezorgd of veel te laat bezorgd? Dan kunt u een klacht indienen bij het postbedrijf. U kunt hiervoor gebruik maken van de voorbeeldbrief Klacht aan postbedrijf als verzender op Consuwijzer.nl.

Wat als je post krijgt van vorige bewoner?

Als het post betreft voor de vorige bewoner van uw huis, dan kunt u volgens PostNL het best het volgende doen: Zet met pen een kruis door de adresgegevens. Schrijf op de envelop (of kaart) ‘Vertrokken – Retour afzender’. Stop de post in een oranje brievenbus of geef deze af op een PostNL-locatie.

Waar kan ik klagen over PostNL?

Meld een klacht altijd bij de klantenservice van de pakketbezorger en geef aan dat zij wettelijk verplicht zijn om een klachtenregeling te hebben: voor verzenders én ontvangers. Je kunt een klacht ook melden op de pagina over PostNL op ons Klachtenkompas.

Hoe kan je PostNL bereiken?

Het telefoonnummer van de klantenservice van PostNL is 0900-0990. Je kunt op werkdagen bellen van 8:30 tot 20:00 en in het weekend van 9:00 tot 16:00 uur. Je kunt de klantenservice natuurlijk ook via de post bereiken. Stuur een brief naar Postbus 99180 8900 NA Leeuwarden.

Waar blijft onbezorgde post?

Het komt weleens voor dat we een brief of pakket niet kunnen bezorgen. Bijvoorbeeld omdat er geen adresgegevens op staan. In zo’n geval gaat de zending naar onze afdeling ‘Onbestelbare stukken’ in Den Haag.

Waar blijft mijn briefpost?

Poststukken die je ziet in Mijn Post worden meestal bezorgd op de eerstvolgende bezorgdag (dinsdag t/m zaterdag). Soms duurt het iets langer, maar nooit meer dan vier bezorgdagen. Verwacht je al een paar dagen een brief of kaart en heb je deze niet ontvangen?

Is post weggooien strafbaar?

Strafbaar is het niet, vertelde het Juridisch Loket eerder: ‘Je mag er natuurlijk van uitgaan dat de post die in jouw brievenbus bezorgd is, ook voor jou bestemd is. ‘ Je mag wel de informatie uit de brief niet zomaar met anderen delen, want dat is in strijd met privacywetgeving.

Is het openen van andermans post strafbaar?

In Nederland mag je andermans brieven niet openen behalve als de wet dat toestaat. Telefoons mag je niet afluisteren behalve als de wet dat toestaat of als de rechter er toestemming voor geeft. Het briefgeheim is onschendbaar, behalve, in de gevallen bij de wet bepaald, op last van de rechter.

Wat gebeurt er met zoekgeraakte post?

Daar openen we de brief of het pakket om erachter te komen wie de afzender en/of geadresseerde is. Lukt het niet om erachter te komen wie de geadresseerde of afzender is? Dan bewaren we de zending ten hoogste 1 jaar. Als we na die tijd niks van de afzender of geadresseerde gehoord hebben, dan vernietigen we de zending.