Wat mag wel en niet in Singapore?

Wat mag wel en niet in Singapore?

Afval op straat gooien, roken waar het niet toegestaan is of fietsen op plekken waar je alleen maar mag lopen wordt bestraft met fikse boetes. Denk hierbij aan honderden tot soms wel duizend Singapore dollar of meer. Kauwgom knauwen is ook verboden in Singapore. Je mag het zelfs niet eens meenemen.

Wat mag je meenemen naar Singapore?

Douane

  • Gebruik je medicijnen, neem dan een Europees Medisch Paspoort mee.
  • Voor het meenemen van geneesmiddelen die onder de Opiumwet vallen (zoals bepaalde slaapmiddelen, ADHD-middelen en sterke pijnstillers), moet je een medische verklaring bij je hebben.

Wat dragen ze in Singapore?

Wij adviseren luchtige katoenen kleding mee te nemen. De soms brandende zon vereist bescherming; het tijdig een hemd of een blouse aantrekken en een zonnebrandmiddel gebruiken. Hoofdbedekking tegen de zon en een opvouwbare paraplu tijdens de regentijd, kunnen eveneens van pas komen.

Hoeveel sigaretten mag je meenemen naar Singapore?

Het belastingvrij invoeren van sigaretten is beperkt tot één geopend pakje per persoon. Over al het meerdere moet belasting betaald worden bij aankomst in Singapore. Van sterke drank, wijn en bier mag je van ieder 1 liter belastingvrij invoeren. Singapore kent een tropisch klimaat.

Is Singapore gevaarlijk?

Je hoeft je niet bepaald zorgen te maken over de veiligheid in Singapore. Dit is namelijk een van de veiligste landen ter wereld. In het hele land gelden dan ook geen bijzondere veiligheidsrisico’s. Om de veiligheid in Singapore te waarborgen worden er wel zware straffen uitgedeeld.

Wat heb je nodig in Singapore?

Reisdocumenten & visa

  • Als u naar Singapore reist, moet u altijd een geldig paspoort meenemen waarmee u zich kunt identificeren.
  • Voor sommige landen geldt dat uw paspoort nog 6 maanden geldig moet zijn vanaf het moment dat u vertrekt uit dat land.
  • Voor sommige landen heeft u een visum nodig.

Wat kosten sigaretten in Singapore?

Hoeveel kosten sigaretten in Singapore? Sigaretten zijn duurder in Singapore dan in Nederland. De gemiddelde kosten van een pakje lokale sigaretten is 15 EUR (11 SGD). Voor meer bekende merken zoals: Dunhill, Lucky Strike, L&M moet je betalen over 19 EUR (14 SGD).