Wat mag je meenemen naar Denemarken?

Wat mag je meenemen naar Denemarken?

Alle artikelen voor persoonlijk gebruik voor je vakantie in Denemarken kun je zonder formaliteiten invoeren, zoals foto- en sportuitrustingen, fietsen, radio’s en camera’s. Invoer van levensmiddelen voor privégebruik is in het algemeen toegestaan, mits deze afkomstig zijn uit een EU-land.

Wat kost pinnen in Denemarken?

Omdat in Denemarken niet met de euro wordt betaald kost het geld om te pinnen of een bedrag op te nemen. Als je in een winkel betaalt met je betaalpas rekenen ABN Amro, ING, Knab, Rabobank en Triodos Bank een koersopslag. Dit is een percentage van 0.5% tot 1,2% dat boven op de wisselkoers komt.

Is Denemarken lid van de EU?

EU-lidstaat sinds 1973, voert de euro niet in, lid van de Schengenzone sinds 2001 en meer over de rol van Denemarken in de EU.

Welke producten exporteert Denemarken?

De belangrijkste uitvoerproducten van Denemarken zijn landbouwproducten (met name vlees, leer, melk, kaas), vis, industriële machines, teak en eiken meubilair en metalen; de belangrijkste importproducten zijn machines, metalen, motorvoertuigen en brandstoffen.

Wat importeert Nederland uit Denemarken?

Invoer van Denemarken naar Nederland

Productgroep Bedrag Jaartal
Generatoren en motoren € 476 miljoen 2020
Medicinale en farmaceutische producten € 320 miljoen 2020
Diverse machines € 297 miljoen 2020

Waarom auto importeren uit Denemarken?

Een auto importeren uit Denemarken, Noorwegen of Zweden is altijd een goede keuze. Het feit dat deze voertuigen een uitstekende kwaliteit bieden is een belangrijk voordeel. Het zijn vaak jonge auto’s met weinig schades, een goed gedocumenteerde onderhoudsgeschiedenis en relatief lage kilometerstanden.

Welke boodschappen zijn duur in Denemarken?

Uitgesproken duur zijn: sigaretten, sterke drank, cd’s, suiker en zout. Koffie, brood en kaas zijn nagenoeg even duur als in België en Nederland. Thee, kaarsen en pijptabak zijn goedkoper dan in Nederland en België. De prijzen van groente variëren en zijn afhankelijk van het seizoen en de weersomstandigheden.