Wat levert een windmolen op?

Wat levert een windmolen op?

“In één rondje van de wieken levert een windturbine op zee ongeveer net zoveel stroom als één huishouden in een dag nodig heeft”, zegt Arthur Vermeulen, directeur windenergie van groene stroom- leverancier Pure Energie. Dat komt volgens hem neer op ongeveer 3000 kWh per jaar voor een huishouden.

Waar sluit je een kleine windmolen meestal op aan?

Handige informatie over de kleine windmolen voor thuis Compacte windmolens voor particulieren zijn 2 tot maximaal 15 meter hoog. Je zet de windmolen in je tuin of op het dak. De windmolen wekt energie op uit wind en zet dit om in groene stroom voor je huis.

Hoe hoog is een windmolen in Belgie?

De turbines zullen een mast hebben van 143 meter en wieken van 57 meter lang, wat neerkomt op een tiphoogte van 200 meter. “Daarmee wordt het Storm-windpark in Meer het hoogste van België”, klinkt het. Ze zullen 2 meter hoger zijn dan de windmolens in het Estinnes (Henegouwen).

Hoeveel kWH levert 1 windmolen op?

1 windmolen is 3 MW piek (bij optimale omstandigheden). Gemiddeld levert zo’n molen (op land) 1/4e = 0,75 MW = jaarlijks 22-25 miljoen MJ = 7 miljoen kWh = 2000 huishoudens. Op zee loopt dat op tot 0,42 ! en gaan de molens naar 4 MW (piek) = 1,6 MW Dan levert een molen ongeveer 15 miljoen kWh op.

Hoeveel geld brengt een windmolen op?

Wat kost een windmolen?

Soort Windmolen Kosten
Import Chinese Kleine Windmolen € 200,- tot € 500,-
Kleine Windmolen Gemaakt in Europa +/- € 1200,-
Grote Windmolen Boerderij +/- € 30.000,-
Grote Windmolen langs de Snelweg € 1 tot €5 Miljoen Euro

Hoeveel kost een kleine windmolen?

Naar schatting staan er in Nederland momenteel meer dan 150 kleine windmolens, vooral bij melkveehouders die zo hun energiekosten drukken. De moderne windmolens hebben een gemiddelde ashoogte van 15 meter. Met een capaciteit van 30.000 kWh kosten ze ongeveer € 40.000 inclusief aansluiting op de meterkast.

Hoe duur is het bouwen van een windmolen?

Financieel gezien kost een windmolen 3 miljoen + € 363.000 per jaar. Daarvoor moet een windmolen minimaal 15 jaar draaien om zichzelf (fabriceren, plaatsen, onderhouden en slopen) terug te verdienen.