Wat is maat 4 wetsuit?

Wat is maat 4 wetsuit?

Dames

Maat Lengte Gewicht
0 155-160 cm 40-48 kg
2 160-165 cm 45-52 kg
4 163-168 cm 50-57 kg
6 165-170 cm 55-61 kg

Hoe weet je of een wetsuit past?

Eens je het wetsuit aanhebt moet het strak om je lichaam zitten. Eigenlijk moet het een beetje knellen rondom je benen, schouders en bovenlichaam. Dat knellende gevoel verdwijnt van zodra je in het water ligt. Ga na of je soepel met je armen kunt molenwieken.

Welke wetsuit bij welke temperatuur?

Diktes wetsuits

Watertemperatuur Wetsuitdikte
Onder 3° Heel erg koud wetsuit tussen 6/5mm en 7mm dik.
Tussen de 4-7 ° Erg koud wetsuit tussen 5/4mm en 6/5mm
Tussen de 8-11° Koud wetsuit tussen 4/3mm en 5/4mm
Tussen de 12-17° Koel wetsuit tussen 3/2mm en 4/3mm

Hoe Straks moet een wetsuit zitten?

Het is niet de bedoeling dat er water je pak in kan stromen. Een wetsuit hoort vrij strak te zitten als ‘ie droog is, maar het moet je niet belemmeren in je bewegingen.

Welke maat wetsuit nodig?

Over het algemeen heb je om in Nederland in de winter te surfen een wetsuit van 5/4 mm (en surfschoenen, surfhandschoenen en een cap) nodig, voor het najaar een wetsuit van >4/3 mm en in de zomer een >2/2mm. Op echt warme zomer dagen kun je ook in een shorty of badkleding surfen.

Hoe valt een wetsuit?

Let op: wetsuits van Olaian vallen over het algemeen klein, bestel daarom 1-2 maten groter dan je normaal draagt. Gebruik onderstaande maattabellen (voor heren, dames en kinderen) om de juiste maat wetsuit te kiezen.

Is een wetsuit warm?

Van neopreen worden onder andere wetsuits gemaakt, maar bijvoorbeeld ook laarzen. Het wetsuit houd je warm in het water. Wetsuits zijn er in verschillende diktes, zoals je hierboven zag.

Welk wetsuit bij welke temperatuur bij duiken?

Je zou voldoende kunnen hebben aan een shorty. Ga je duiken in water tussen de 20 en 27 graden, dan heb je een pak nodig tussen de 4mm en 6 mm dik. Ga je duiken of snorkelen in water beneden de 20 graden dan heb je een natpak nodig met een dikte van minimaal 7mm of een tweedelig natpak.

Hoe gebruik je een wetsuit?

Een wetsuit is gemaakt van een specifiek neopreenmateriaal dat een dun laagje water aan de binnenkant vasthoudt. Deze kleine hoeveelheid water wordt dan opgewarmd door jouw lichaamstemperatuur en blijft daar om te voorkomen dat je je lichaamswarmte verliest als je in het water ligt.

Hoeveel mm wetsuit Nederland?

Wij raden in de Nederlandse winters minimaal een 5 mm wetsuit aan. Als je gaat surfen in Scandinavië zelfs 6 mm. Sommige surfers hebben al genoeg aan 4 mm wetsuit, maar voor de meeste zal dit wel koud zijn. De meeste winter wetsuits hebben ook een goede lining en naden in het wetsuit die je warm houden.

Waar moet je op letten bij kopen wetsuit?

Een wetsuit moet strak zitten zodat er geen water doorheen stroomt tijdens het zwemmen, maar niet te strak dat je er niet meer in kan bewegen. Er mag in een pak wel water komen, dat opwarmt, maar het mag er niet doorheen stromen. Bij verschillende winkels is er ook een mogelijkheid om de wetsuits te passen.