Wat is indirect zonlicht planten?

Wat is indirect zonlicht planten?

Indirect licht is voor veel planten de ideale standplaats. Met indirect licht bedoelen we een plek waar de plant niet (of bijna niet) in de volle zon staat, maar die toch dichtbij een raam is. Bijvoorbeeld een raam op het noorden, of een paar meter van een raam op het zuiden.

Wat wordt bedoeld met indirect licht?

Indirect licht wordt gebruikt voor het verlichten van een grotere oppervlakte. Een lichtbron met een evenredige lichtdistributie in verschillende richtingen noemen we een indirecte lichtbron. Indirect licht zorgt voor algemene verlichting met weinig contrast tussen licht en schaduw.

Welke planten indirect licht?

De 17 beste kamerplanten die groeien met weinig of geen zonlicht

  • 1.1 1) Dracaena.
  • 1.2 2) Bromeliades.
  • 1.3 3) Haarmos varen (Adiantum raddianum) of Venushaar.
  • 1.4 4) Parlor Palm (Chamaedorea)
  • 1.5 5) Paraplu papyrus (Palm) (cyperus-alternifolius)
  • 1.6 6) Vrouwentong of Snake Plant (Sansevieria Laurentii)

Welke vaste planten groeien op een zonnige plek?

Op een zonnige plek groeien de mooiste vaste planten! Onmisbare borderplanten zijn bijvoorbeeld: duizendblad (Achillea) ridderspoor (Delphinium) – zie foto; rode zonnehoed (Echinacea) zonnekruid (Helenium) margrieten (Leucanthemum) kattenkruid (Nepeta) asters ; Vaste planten voor de zon op een droge plek

Wat zijn de bestrijdende planten tegen zon?

Ook phloxen, klaprozen, lupinen, ridderspoor, duizendschoon, vlinderstruiken, lavendel, stokrozen, margriet, nepeta (kattenkruid), helenium (zonnekruid) en rudbeckia kunnen goed tegen zon.

Welke planten zijn liefhebbers van volle zon?

Vlinderstruik, cistusroos, brem en Lavatera zijn ook liefhebbers van volle zon. Of kies voor bijvoorbeeld: spoorbloem (Centranthus), blauwe distel (Eryngium), wolfsmelk (Euphorbia), palmlelie (Yucca), steentijm (Calamintha). Dit zijn allemaal planten die veel kunnen hebben. In pot is het wel van belang dat u ze voldoende water geeft.

Welke planten zijn geschikt voor de zonnige tuin?

Vaste planten voor de zon op een droge plek. Is de grond in een zonnige tuin zanderig en aan de droge kant kies dan bijvoorbeeld voor: spoorbloem (Centranthus) blauwe distel (Eryngium) wolfsmelk (Euphorbia) palmlelie (Yucca) steentijm (Calamintha)