Wat is het verschil tussen mezcal en tequila?

Wat is het verschil tussen mezcal en tequila?

Voor de productie van tequila wordt de agave gekookt, terwijl mezcal veelal wordt gerookt en hierdoor een rokerige smaak heeft. Daarnaast moet tequila gemaakt zijn van de blauwe Weber agaveplant, terwijl het voor mezcal niet uitmaakt welke agaveplant wordt gebruikt.

Hoe mezcal drinken?

Wie aan tequila denkt, denkt vaak aan shot met een partje limoen en een snuifje zoet. Dat is echter zeker niet de beste manier om tequila of mezcal te drinken. Citrus en zout past op zich wel perfect bij het smaakprofiel van de agave-destillaten, maar wordt best op een andere manier gebruikt.

Waarom zit er een worm in mezcal?

Mezcal con gusano, of in het Nederlands mezcal met worm, bestaat wel maar de worm (of eigenlijk larve!) heeft tegenwoordig geen functie meer. Vroeger werd de larve toegevoegd aan de fles om het alcoholgehalte te garanderen. Als de larve gruis werd, wist men dat het alcoholgehalte te laag was.

Hoeveel procent is mezcal?

Meestal wordt de drank twee keer gedestilleerd voordat je een mezcal met een alcoholpercentage van minimaal 55% hebt.

Welke worm in mezcal?

Gusano Rojo Mezcal is vrij populair door de worm die onderaan de fles ligt. Deze worm is perfect eetbaar en onschadelijk voor de gezondheid. De alcohol zorgt ervoor dat deze perfect bewaard blijft. De rups geeft ook een typische smaak aan de Mescal die daardoor nog meer complexiteit krijgt.

Welke frisdrank is lekker met tequila?

Benodigdheden per glas:

  • Crushed ice.
  • IJsblokjes.
  • 2 cl. tequila.
  • 1 cl. Amaretto.
  • 1 cl. Blue Curaçao.
  • Soda (Sprite of 7UP)
  • Schijfje limoen.

Hoe kan je tequila drinken?

Wil je een tequila op de traditionele manier drinken, dan drink je hem puur. Geen limoen, geen zout. Do as the Mexicans do, en dat is zeker het proberen waard. Gerijpte tequila schenk je op kamertemperatuur en die sla je niet achterover, maar nip je.

Welke plant is belangrijk bij tequila?

Agave tequilana (ook wel ‘blauwe agave’ genoemd) is een agave met blauwgrijze bladeren. De plant wordt in de Mexicaanse staat Jalisco gekweekt voor de verwerking in de alcoholische drank Tequila.