Wat is het smelten van ijs?

Wat is het smelten van ijs?

Het proces van het smelten van ijs kun je je als volgt voorstellen: IJs bestaat uit moleculen, die in een regelmatig patroon liggen: een kristalrooster. Ieder molecuul heeft een vaste plaats en trilt bovendien ’n beetje. Wanneer je energie toevoegt, gaan de moleculen meer trillen.

Wat is het smeltpunt van ijs bij een atmosfeer?

Het smeltpunt van ijs bij 1 atmosfeer ligt zeer dicht bij 0° Celsius of 273,15 kelvin. Het hoogste smeltpunt van een metaal is 3695 K of 3422 °C van wolfraam. Grafiet heeft een smeltpunt rond de 3823 K of 3550 °C, alleen is dat niet precies meetbaar door de complicaties bij hoge temperatuur.

Wat is de smeltwarmte van water?

De smeltwarmte van water (ijs) is ongeveer 6 kJ/mol (334 kJ/kg). Het smeltpunt wordt, bij pure stoffen, bepaald door de chemische potentiaal van de vaste stof en de vloeistof. Beneden het smeltpunt is de chemische potentiaal van de vaste stof kleiner dan die van de vloeistof, dus de vaste stof is dan het meest stabiel.

Wat is het smeltpunt van een vaste stof?

Het smeltpunt wordt, bij pure stoffen, bepaald door de chemische potentiaal van de vaste stof en de vloeistof. Beneden het smeltpunt is de chemische potentiaal van de vaste stof kleiner dan die van de vloeistof, dus de vaste stof is dan het meest stabiel.

Hoe bepaal je het smeltpunt van een zuivere stof?

Als je het smeltpunt van een zuivere stof op een nauwkeuriger manier wil bepalen, breng je een beetje van de stof in een gesloten capillair en hecht je dit capillair vast aan een thermometer. Je moet er dan wel voor zorgen dat het alcoholreservoir van de thermometer zich op dezelfde hoogte bevindt als de te meten stof in het capillair.

Wat is het hoogste smeltpunt van een metaal?

Het hoogste smeltpunt van een metaal is 3695 K of 3422 °C van wolfraam. Grafiet heeft een smeltpunt rond de 3823 K of 3550 °C, alleen is dat niet precies meetbaar door de complicaties bij hoge temperatuur. Het laagste smeltpunt is van helium, afhankelijk van druk en temperatuur, onder de 1 K. Biochemie