Wat is het handige aan Google Docs?

Wat is het handige aan Google Docs?

Vanuit Docs kun je ook meteen een mailtje sturen als je snel iets wilt doorgeven aan je collega, die ook werk verricht aan het document. Ga hiervoor naar “Bestand” en kies voor “Bijdragers e-mailen” . Ook kun je je bestand mailen als attachment naar wie je maar wilt door naar ” Bestand > Als bijlage e-mailen” te gaan.

Hoe kan je een Google document laten voorlezen?

Een document laten voorlezen

 1. Open de Documenten-app.
 2. Verplaats de focus naar het document en dubbeltik om het te selecteren.
 3. Veeg naar rechts om het voorlezen te starten.
 4. Optioneel: wijzig het leesniveau van de navigatie in het document.
 5. Tik op het scherm om het voorlezen te stoppen.

Welke Ctrl voor kopieren?

Met behulp van de sneltoetsen kun je kopiëren en plakken: Pc: Ctrl + c voor Kopiëren, Ctrl + x voor Knippen en Ctrl + v voor Plakken. Mac: ⌘ + c voor Kopiëren, ⌘ + x voor Knippen en ⌘ + v voor Plakken.

Wat is Google Docs en waarvoor wordt dit gebruik?

Googles gratis tekstverwerker heet Google Documenten. Mensen met een Google-account kunnen de tekstverwerker online gebruiken of als app op de iPad/iPhone en Android-apparaten. Als iemand iets maakt met Google Documenten, slaat Google het bestand op in Google Drive.

Hoe kun je tekst laten voorlezen?

Als u ‘Tekst naar spraak’ wilt activeren, selecteert u eerst het woord of het fragment dat u wilt laten voorlezen….Documenten voorlezen met Android Tekst naar spraak

 1. Raak het pictogram Microfoon aan op het toetsenbord.
 2. Volg de instructies in het dialoogvenster.
 3. Spreek duidelijk in de microfoon van uw apparaat.

Hoe mail laten voorlezen?

Ontvangen mail laten voorlezen

 1. Open in Outlook een e-mail.
 2. Klik eventueel bovenaan op Bericht.
 3. Klik rechtsboven op Voorlezen. Ziet u dat niet staan?
 4. Het voorlezen start direct.
 5. Klik op Instellingen (de vierde knop) om de leessnelheid aan te passen.

Wat is de sneltoets voor printen?

Het eenvoudigste is om op Ctrl+P (macOS: Cmd+P) te drukken. Dat opent hetzelfde dialoogvenster als het kiezen van ‘Bestand / Afdrukken’ of Alt+B, K. Als je niets aan de instellingen wilt veranderen, kun je daarna op Enter drukken. Dus de volledige toetsencombinatie om iets snel af te drukken is Ctrl+P, Enter.

Hoe kan je alles in 1 keer kopiëren?

Ctrl+A: met deze toetscombinatie selecteren we in een keer alle bestanden (en ook mappen) die op een locatie staan. Ctrl+C: met deze toetscombinatie geven we de opdracht Kopiëren. Ctrl+X: met deze toetscombinatie geven we de opdracht Knippen.

Welke programma’s zitten er in Google Docs van Google?

Google Documenten, Spreadsheets, Presentaties en Formulieren zijn respectievelijk een gratis webgebaseerde tekstverwerker, een spreadsheet-programma, een presentatieprogramma en een enquêteprogramma. Alle vier de programma’s maken deel uit van een virtueel kantoor aangeboden door Google binnen de Google Drive-service.