Wat is een wandelmaatje?

Wat is een wandelmaatje?

Met iemand samen wandelen is meteen een stok achter de deur om ook daadwerkelijk naar buiten te gaan voor een frisse neus. Als je een afspraak hebt met iemand ben je minder snel geneigd die af te zeggen. Je wandelmaatje fungeert zo eigenlijk als motivator.

Wie wil met mij wandelen?

Op de website Sportpartner kunt u op zoek naar een wandelmaatje. Deze website richt zich op wandelaars die – de naam zegt het al – op zoek zijn naar een wandelmaatje. U kunt de profielen van andere wandelaars gratis bekijken.

Hoe vind je een wandelmaatje?

Op Internet. Op internet zijn meerdere platforms te vinden waar vraag en aanbod is van wandelmaatjes. Google maar eens op: wandelmaatje gezocht en je krijgt vele hits. Zoek je een vriendschappelijk wandelmaatje (of een maatje voor een andere sport) dan kun je bijvoorbeeld heel goed terecht op de site Sportpartner.

Wat is Wandelmeditatie?

Een wandelmeditatie verschilt van een gewone wandeling door je bewust te focussen op de kleinste details in je lichaam (met name je voeten, benen, ruggenwervel en schouders/nek) en de natuur om je heen. Het is heel bewust lopen, een soort wandelen alsof je nog nooit gewandeld hebt.

Kun je mediteren tijdens wandelen?

Je kan ook heel goed mediteren tijdens het wandelen. Een wandelmeditatie kan dus zo simpel zijn als wandelen door de natuur terwijl je let op je ademhaling, het tellen van je stappen of bewust nadenken waarvoor je dankbaar bent.

Wat is meditatief wandelen?

Houd je nek en hoofd in één lijn, ontspan je lichaam terwijl je wandelt, concentreer je op je adem en terwijl je je adem volgt door je neus, luchtpijp en longen, tel je je ademhaling: in één, uit één, in twee, uit twee enz. Je adem is deel van je lichaam en deze aandacht zal je ook merken in de rest van je lichaam.

Is wandelen ook mediteren?

Je hoeft uiteraard niet te kiezen tussen wandelend en zittend mediteren, de twee vallen uitstekend te combineren. Een invloedrijk boek over wandelmeditatie is dat van de boeddhistische monnik Thich Nhat Hanh, getiteld ‘Meditatief wandelen’.