Wat is een totale interne reflectie?

Wat is een totale interne reflectie?

Totale interne reflectie (TIR) is een optisch verschijnsel dat optreedt als licht onder een bepaalde hoek invalt op een scheidingsvlak met een optisch minder dicht materiaal (kleinere brekingsindex). Vanaf een bepaalde hoekgrootte, de kritische hoek, wordt het licht niet meer gebroken, maar volledig inwendig weerkaatst.

Hoe leer je reflecteren?

Door te reflecteren leer je begrijpen: 1 waarom je op een bepaalde manier gereageerd of gehandeld hebt, 2 hoe je je hierbij voelde, 3 waar dat gevoel vandaan komt, 4 of je hier vaker mee te maken hebt, 5 en hoe je bepaald gedrag zou kunnen verbeteren.

Is reflecteren hetzelfde als evalueren?

Reflecteren is niet hetzelfde als evalueren. Als je een situatie evalueert kijk je alleen naar hoe de situatie is verlopen, hoe je hebt gehandeld, wat goed ging en wat je anders zou doen. Bij reflecteren daarentegen ga je in op het ‘waarom’ (een situatie zo is verlopen, je zo gehandeld hebt, etc.) en op je gevoel.

Hoe schrijf je een reflectieverslag?

Je bespreekt je sterke en zwakke eigenschappen en je eigen ontwikkeling. Voor veel opleidingen schrijf je regelmatig een reflectieverslag; meestal na een stage of voor een assessment. Vaak gebruik je hiervoor een model zoals de STARR-methode, het model van Korthagen of het ABCD-reflectiemodel.

Hoe zien we de regenboog?

Hoe zien we de regenboog? De regenboog is eigenlijk een deel van een cirkel. Vanuit het vliegtuig of op een berg is het soms mogelijk om dit te zien. Omdat het licht binnen de druppel wordt gereflecteerd en dan terugkeert naar onze ogen staan regenbogen aan de hemel in een rechte lijn tegenover de zon.

Wat zijn de kleuren van de regenboog?

De regenboog bestaat dus uit een heleboel kleuren. De 7 opvallendste kleuren zijn op volgorde: rood, oranje, geel, groen, blauw, indigo (lichtpaars) en violet (donkerpaars). Om deze volgorde te onthouden zijn er een paar ezelsbruggetjes:

Wat is de volgorde van de regenboog?

Bij de oorspronkelijke regenboog zijn de kleuren op de goede volgorde, namelijk: rood, oranje, geel, groen, blauw, indigo, violet. Bij de tweede regenboog zijn de kleuren andersom. De buitenste laag is dan blauw en de binnenste laag is rood. De volgorde is dan dus andersom.

Wat zijn de werkwoordstijden van een reflectieverslag?

Taalgebruik en werkwoordstijden in je reflectieverslag. Schrijf je reflectieverslag in de ik-vorm in een formele stijl. Zorg ervoor dat je jouw mening steeds goed onderbouwt met argumenten en dat je vaag taalgebruik voorkomt. Wees genuanceerd en richt je vooral op je eigen handelen en leermomenten.