Wat is een Stoommop?

Wat is een Stoommop?

Stoommoppen gebruiken stoom om vuil gemakkelijker van verschillende soorten oppervlakken te verwijderen. Zo hoef je geen chemicaliën meer te gebruiken. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar op de lange termijn ook voor je portemonnee, omdat je nooit meer schoonmaakmiddelen hoeft te kopen.

Is stoomreiniger beter dan dweilen?

De stoomreiniger is stukken effectiever tegen hardnekkige, ingetrokken vlekken en opgedroogd vuil dan simpelweg dweilen. Vanwege de hete stoom dat je verder het schoon te maken oppervlak in schiet, wordt het vuil losgeweekt en kan je het zo met de stoomreiniger afnemen.

Welk reinigingsmiddel voor stoomreiniger?

Het is in principe niet nodig om een schoonmaakmiddel te gebruiken met een stoomreiniger. Het hete stoom reinigt erg grondig en doodt bovendien 99,95% van alle schadelijke bacteriën. Wil je toch een schoonmaakmiddel gebruiken, gebruik dan alleen speciaal reinigingsmiddel voor stoomreinigers.

Wat is de beste Stoommop?

De Vileda Steam is de beste stoomreiniger volgens de Consumentenbond. Het is een lichte stoommop die vuil, stof en bacteriën aanpakt met hete stoom. Het apparaat is ideaal voor de vloeren in je woonkamer, keuken of badkamer. Het maakt niet of je laminaat of tapijt hebt, deze stoomreiniger kan het aan.

Hoe goed is een stoomreiniger?

De hoge temperatuur van stoom doodt 99,95% van de aanwezige bacteriën. Er blijven bovendien geen resten schoonmaakmiddel achter, waar vuil zich sneller aan hecht. Je reinigt met een stoomreiniger dus hygiënischer dan met schoonmaakmiddel en het blijft ook nog eens langer schoon.

Waarom geen schoonmaakmiddel in stoomreiniger?

Reinigen met stoom is hygiënischer dan schoonmaken met reinigingsmiddelen. De hoge temperatuur van stoom doodt 99,95% van de aanwezige bacteriën. Er blijven bovendien geen resten schoonmaakmiddel achter, waar vuil zich sneller aan hecht.

Welk schoonmaakmiddel in stoomreiniger?

Welk schoonmaakmiddel in stoomreiniger gebruiken? Het beste is geen schoonmaakmiddel te gebruiken als u overgaat tot reinigen met een stoomreiniger. Gebruik enkel en alleen schoon water en ga daarmee aan de slag.

Hoe maakt een stoomreiniger schoon?

Een stoomreiniger weekt vuil los en verwijdert het vuil door het gebruik van hete, droge stoom. Doordat de stoom heet is, dood het ook verschillende micro-organismen zoals bacteriën. Bovendien kom je met een stoomreiniger op plaatsen die je voorheen met een doekje of een mop niet kon bereiken.