Wat is een open en gesloten keten?

Wat is een open en gesloten keten?

Het verschil tussen een open- en een geslotenketenoefening is dat bij een openketenoefening de armen of benen vrij in de ruimte kunnen bewegen, waar deze bij een geslotenketenoefening gefixeerd staan. Voorbeelden van openketenoefeningen zijn bankdrukken, bicepscurls en de leg extension.

Wat is een gesloten oefening?

Om een open of gesloten keten oefening te definiëren moet je naar de voet of de hand kijken (het uiteinde van een ledemaat). Wanneer de voet of hand tijdens de oefening gefixeerd is, d.w.z. niet vrij kan bewegen, dan heb je te maken met een gesloten keten oefening.

Wat is een Spierketen?

Een spierketen bestaat uit meerdere geschakelde spieren welke nauw samenwerken om een beweging te kunnen maken. Er bestaan meerdere spierketens, deze lopen bijvoorbeeld van de voet(en) tot aan het hoofd of van het linkerbeen naar de rechterschouder.

Wat is de kinetische keten?

kinetic chain. Bij de meeste bewegingen is niet één gewricht betrokken maar meerdere. Deze combinaties tussen meerdere gewrichten wordt een ‘kinematische keten’ genoemd. Er wordt een onderscheid gemaakt tussen een open, een gesloten en half open kinematische keten.

Wat doen tegen stijve hamstring?

Zeker bij een acute hamstringblessure is het verstandig om zo snel mogelijk na het trauma de spier te koelen en het been hoog te leggen. Probeer de eerste dagen rustig te blijven bewegen om de spier te doorbloeden, maar vermijdt explosieve en krachtige bewegingen.

Hoe krijg je soepele hamstrings?

Gelukkig zijn er genoeg oefeningen waarmee je de hamstrings kunt oprekken en waarmee je de kans op pijntjes kunt verkleinen. Zo kun je bijvoorbeeld proberen de grond met je vingers aan te raken, terwijl je je benen gestrekt houdt. Je buigt bij deze oefening zover mogelijk voorover, en rekt daarmee je hamstrings op.

Wat zijn Beweegketens?

Denk maar eens aan wandelen of hardlopen: linkerbeen naar voren, rechterbeen naar achter, linker arm naar achter rechter arm naar voren, een torsie van de wervelkolom. Zomaar een voorbeeld van een beweegketen. Hierin hebben alle pezen, spieren, boten en gewrichten in het hele lijf een functie.

Hoe hamstrings losmaken?