Wat is een ontvangstbalie?

Wat is een ontvangstbalie?

Een receptie is een balie bij de ingang van allerlei instellingen, zoals hotels, kantoren en overheidsinstellingen. De functie van receptionist(e) wordt vaak gecombineerd met die van telefonist(e). In België wordt de balie vaak ‘onthaal’ genoemd, een foute vertaling van het Franse accueil.

Wat is de hoogte van een balie?

De hoogte van de balie moet 76 cm zijn, de diepte circa 110 cm (de optimale afstand tussen medewerker en klant). De medewerker gebruikt een normale kantoorstoel (zie oplossing 8, de klant een bezoekersstoel.

Wat is de receptie?

receptie – zelfstandig naamwoord uitspraak: re-cep-sie 1. ruimte in een kantoor waar bezoekers worden ontvangen ♢ zij werkt in de receptie van de ABN-bank 2. feestelijke ontvangst van mensen die komen feliciteren …

Hoe diep moet een balie zijn?

De hoogte van de balie moet 74-76 cm zijn, de diepte omstreeks 110 cm (de optimale afstand tussen kantoormedewerker en klant). Zowel de medewerker als de klant zitten op stoelen met een normale hoogte. De medewerker gebruikt een normale kantoorstoel, de klant een bezoekersstoel met een vaste zithoogte van ca. 45 cm.

Wat is baliewerk?

Onder baliewerk worden werkzaamheden verstaan aan een voorziening die ingericht is voor direct contact met klanten of bezoekers. Administratieve handelingen, verstrekken van informatie, verrichten van transacties en doorverwijzen staan bij zulke werkzaamheden centraal; 2.

Hoe hoog is een receptie?

De balie of receptie is zo uitgevoerd dat de ooghoogte van de werknemer op ongeveer gelijke hoogte uitkomt met de ooghoogte van de bezoekers. Gelijke ooghoogte kan op drie manieren gerealiseerd worden: Sta-sta: de bezoeker/klant en de werknemer staan beiden.

Hoe noem je iemand die achter de balie staat?

Een receptionist is iemand die mensen ontvangt aan de receptie of balie van een instelling of bedrijf. Voor bezoekers van een gebouw is de receptionist de eerste persoon die zij tegenkomen, vandaar dat deze wel wordt gezien als het visitekaartje van een organisatie.