Wat is een olympische halterstang?

Wat is een olympische halterstang?

In brede zin is een olympische halterstang elke stang met een schijfopname van 50 mm diameter, als tegenhanger van de standaard halterstang, met een schijfopname van 30 mm diameter. In engere zin is het de specifieke benaming voor een stang die ze gebruiken bij het olympisch gewichtheffen.

Hoe groot moet een halterstang zijn?

Olympische halterstangen zijn er in diverse soorten en maten, maar de standaard lengte is 2.20 m voor mannen en 201,5 cm voor vrouwen. Olympische halterstangen voor mannen wegen 20 kg en voor vrouwen zijn ze 15 kilo. De sleeves (schijfopnames) van een olympische halterstang hebben een diameter van 50 mm.

Hoe lang is een bench stang?

Welke stang voor deadlift?

Meestal spreekt men van een deadlift bar of stang als er een trap bar bedoeld wordt. Dit is namelijk een barbell die speciaal is ontworpen voor het deadliften. Het zorgt voor een goede houding zodat je jouw techniek nauwlettend in de gaten kunt houden. Het heeft twee handvaten en heeft dus een verhoogde greep.

Waar goedkope halterschijven?

Halterschijven kopen bij Europa’s Nr. 1 in Thuis Fitness

Halterschijven 30mm € / kg 0.5 kg
Sport-Tiedje gerubberde halterschijven Premium vanaf € 3,50
Taurus 3G halterschijven 30 mm gerubberd vanaf € 4,00
Taurus 30 mm halterschijf Made in Germany vanaf € 4,80
Taurus 30 mm halterschijf CPU 3G vanaf € 4,99

Wat voor halterstang?

Alle halterstangen met een hoge belastbaarheid worden tegenwoordig uitgevoerd met zo’n schijfopname van 50mm. Doe je dus aan serieuze krachttraining, dan is een 50 mm halterstang daarom de enige keuze. De dunnere halterstangen van 30 mm kunnen minder zwaar belast worden en zijn meer geschikt voor thuis gebruik.

Welke diameter halterstang?

Wat is binnenmaat halterstang?

Lange halterstang met een diameter van 30 mm en lengte van 183 cm, geschikt voor alle halterschijven met een boring van 31 mm.

Hoe zwaar is een olympische stang?

De Olympische halterstang (50 mm) van Kroon is de officiële halterstang die ook wordt gebruikt bij powerlifting en krachtsportwedstrijden. Met een eigen gewicht van exact 20 kg en een lengte van 220 cm is dit een absolute must door iedere fitnessfanaat.

Welke spieren train je met een halterstang?

Met een halterstang kan je twee verschillende soorten squats doen. De back squat en de front squat. Bij de back squat ligt de stang in je nek. Bij deze oefening ligt dus de nadruk op de bovenbeenspieren, hamstrings en bilspieren.

Waarom curl bar?

Voordelen van de curlstang Denk hierbij aan de bicep curl en tricep extension. Doordat jouw arm en pols in een andere hoek komen te staan worden de pezen ontlast waardoor je echt jouw spieren traint in plaats van jouw pezen onnodig de belasten. Het grootste voordeel is dan ook dat het de kans op een blessure af neemt.

Welke lengte barbell?

De standaard barbell, ook wel de olympische barbell, heeft voor heren de lengte van 220 cm en is 20 kilo. De barbells voor dames zijn ook wel eens 201 cm en hebben een gewicht van 15 kilo.