Wat is de beste periode om het noorderlicht te zien in IJsland?

Wat is de beste periode om het noorderlicht te zien in IJsland?

De ingrediënten voor het aanschouwen van het noorderlicht zijn een donkere, heldere hemel, een dikke laag kleding en een camera. Oktober tot en met maart is de beste periode om dit natuurwonder te aanschouwen. Maar met een beetje geluk kunt u het noorderlicht zelfs vanaf eind augustus tot en met april bewonderen.

Wat voor weer is het in oktober in IJsland?

Het weer in IJsland in oktober is kan erg koud zijn met temperaturen tussen de 3°C en 6°C graden. We raden het aan om warm te kleden. In de winter is er kans op oosten wind die de gevoelstemperatuur naar beneden brengt. Als er geen wind is, is het niet extra koud.

Is het altijd koud in IJsland?

Veel mensen denken dat het in IJsland constant ijskoud is, maar dat is niet zo. IJsland heeft eigenlijk een veel milder klimaat dan de naam doet vermoeden. Dit is deels te wijten aan de Golfstroom die stroomt langs het westen en zuiden van IJsland en warmte uit het Caribisch gebied meebrengt!

Welke maanden IJsland?

Beste reistijd voor het zuiden van IJsland

Seizoen Maanden Temperatuur
Hoogseizoen Juni – augustus 10 tot 15 graden
Tussenseizoen Mei en september 4 tot 10 graden
Laagseizoen Oktober – april 4 tot -10 graden

Welke maanden noorderlicht IJsland?

IJsland is een van de meest magische bestemmingen om het licht op te sporen. In Reykjavik, de meest noordelijke hoofdstad ter wereld, kunt u het poollicht 280 dagen per jaar zien. Het officiële seizoen om het poollicht te spotten loopt hier van oktober tot maart.

Is IJsland leuk in de zomer?

IJsland is van een serene schoonheid tijdens de lange zomerdagen, als het land wordt verlicht door de middernachtzon. IJsland is de perfecte vakantieplek in juli. Niet omdat het warmer is (hoewel er soms een zinderende temperatuur van 15 graden heerst) maar omdat de wegen dan toegankelijk zijn.