Wat is beste water om te drinken?

Wat is beste water om te drinken?

Het Nederlandse kraanwater behoort tot de beste ter wereld. Je kunt jezelf dus een hoop geld besparen door kraanwater te drinken. Voor 1 euro kun je het hele jaar water drinken, als je uitgaat van 1,5 liter per persoon per dag.

Is kraantjeswater even goed als flessenwater?

Flessenwater is niet gezonder dan water uit de kraan. Maar veel mensen verkiezen de smaak van flessenwater, omwille van het chloorluchtje van leidingwater. Flessenwater is wel veel duurder en de flessen zorgen voor een gigantische afvalberg.

Kun je water uit de kraan drinken in Cyprus?

Water (drinkwater) Het kraanwater op Cyprus is wel drinkbaar, maar smaakt niet lekker. U kunt er wel uw tanden mee poetsen.

Is bronwater gezonder?

Mineraalwater en kraanwater zijn even gezond “Water bevat geen calorieën en tast je tanden niet aan. Maar het beeld dat mineraal- of bronwater gezonder is dan kraanwater is niet juist. Dat idee bestaat wellicht vanwege de mineralen, die soms in grotere hoeveelheden aanwezig zijn dan in kraanwater.

Waarom is kraanwater beter dan flessenwater?

Chloor is niet schadelijk voor de gezondheid. De watervoetafdruk van kraantjeswater is zes keer kleiner dan die van flessenwater, namelijk 0,4 liter t.o.v. 2,4 liter water, en dat per glas water. Kies je dagelijks voor water van de kraan, dan bespaar je duizenden liter water per jaar.

Kun je het water in Frankrijk drinken?

Leidingwater in Frankrijk is veilig om te drinken. Ook al is de kwaliteit van het leidingwater tegenwoordig goed, er wordt toch nog heel veel water uit flessen gedronken. Sommige reisgidsen raden flessenwater aan omdat het Franse leidingwater veel chloor bevat.

Waar kun je water uit de kraan drinken?

Volgens TripSavvy zijn dit ‘veilige landen’ waar je kraanwater kunt drinken: Andorra, Oostenrijk, België, Kroatië, Tsjechië, Denemarken, Finland, Frankrijk, Duitsland, Gibraltar, Griekenland (met uitzondering van de eilanden), IJsland, Ierland, Italië, Letland, Liechtenstein, Luxemburg, Macedonië, Malta, Monaco.