Wat is 868 MHz?

Wat is 868 MHz?

868 MHz is een frequentie waarop een aantal draadloze domoticaprotocollen zoals Klik aan Klik Uit, Zigbee en z-wave werken. Snelheden tot 100kbit/s zijn mogelijk op 868 MHz terwijl het bereik slechts zo’n 30 meter bedraagt.

Hoe werkt RF signaal?

RF of radiogolven Deze systemen worden vaak RF-systemen genoemd. Omdat de radiogolven zich van bij de zender in alle richtingen verspreiden en niet tegengehouden worden door muren, is er een techniek nodig waarmee gegarandeerd kan worden dat de juiste ontvanger op een signaal van de zender reageert.

Welke frequentie afstandsbediening?

Een normale afstandsbediening werkt op een radiofrequentie van 433 of 868 Mhz.

Wat werkt op 433 MHz?

De 433MHz-frequentieband is een vrijhaven voor draadloze low-powercommunicatie van apparaten, zoals weerstations, garagedeuropeners en hoofdtelefoons. Ook veel goedkope zenders en ontvangers voor het schakelen van apparaten en het dimmen van verlichting werken op de 433MHz-band.

Wat is een RF afstandsbediening?

Een aantal afstandsbedieningen maakt gebruik van RF (Radio Frequency). De afstandsbediening zendt over een frequentie signalen uit naar het apparaat. Het voordeel van RF-afstandsbedieningen is dat ze overal rondom het apparaat te gebruiken zijn. Ze hoeven niet op het apparaat gericht te worden.

Wat is een RF verbinding?

Maar als je echt wilt weten: RF staat voor Radio Frequency. Dat betekent dus een niet nader gedefinieerde communicatie techniek die werkt op basis van radio golven. Bluetooth en WiFi zijn ook RF technieken, maar zijn zeer duidelijk gespecificeerd (onder andere frequenties, modulatie en protocollen).

Welk protocol gebruikt klik aan klik uit?

Het Protocol Het X10 protocol bestaat — zowel powerline als RF — uit frames die worden uitgezonden door een zender. Een frame bestaat uit de volgende componenten: – een startnibble, 1110. – Een nibble met huiscode, dus 4 bits of 16 mogelijkheden.