Wat doe je als pedagoog?

Wat doe je als pedagoog?

Kinderen, jongeren én hun opvoeders begeleiden en coachen. Dat is het werk van een pedagoog. Je zorgt bijvoorbeeld als jeugdzorgmedewerker dat kinderen en jongeren opgroeien in een veilige omgeving.

Waar komt het woord pedagoog vandaan?

Etymologie. De term pedagoog is afgeleid van het oud-Griekse woord ὁ παιδαγωγός (ho paidagogos). Deze term verwees oorspronkelijk naar de slaaf die het kind van het huis waar hij/zij woonde naar de school bracht.

Welke banen kun je doen met pedagogiek?

Je wordt opgeleid tot:

  • Pedagogisch werker gezinsbegeleiding.
  • Opvoedingsondersteuner.
  • Groepsopvoeder psychiatrie/ggz-agoog Jeugd.
  • Leidinggevende kinderdagverblijf.
  • Beleidsmedewerker.

Hoeveel verdien je als pedagoog HBO?

Na je opleiding start je op ongeveer 2701 euro bruto*. Na 5 jaar verdien je ongeveer 3505 euro bruto per maand. Per uur is dat omgerekend 20.26 euro bruto.

Wat verdient een pedagoog HBO?

maximaal € 3.417,- bruto per maand bij een fulltime werkweek (36 uur). Een tijdelijk contract voor een jaar dat bij goed functioneren kan worden verlengd.

Wat is pedagogische ondersteuning?

Om je te ondersteunen op het vlak van je dagelijkse pedagogische werking met de kinderen, zijn er pedagogische ondersteunende organisaties. Ze komen daarvoor langs in jouw voorziening.

Wat betekent pedagoog?

Een pedagoog is iemand die pedagogiek heeft gestudeerd, een tak van de wetenschap die de opvoeding en ontwikkeling van kinderen bestudeert en onderzoekt. Zo kijken pedagogen naar de verschillende ontwikkelingsfasen en de relatie tussen het kind en zijn omgeving, zoals familieleden, school, media etc.

Wat is het verschil tussen een pedagoog en een orthopedagoog?

Wat is het verschil tussen een pedagoog en een orthopedagoog? Een kort antwoord: een pedagoog houdt zich vooral bezig met de opvoeding van ‘gezonde’ kinderen en een orthopedagoog komt tot handelen als er al iets mis is met een kind.