Wat betekent natuurlijke ventilatie?

Wat betekent natuurlijke ventilatie?

Wat is natuurlijke ventilatie? Bij natuurlijke ventilatie loopt de aanvoer van verse lucht en afvoer van vervuilde lucht via (klep)ramen en roosters. Vervuilde lucht kan ook naar buiten gaan via een pijp met een uitmonding op het dak, via een afzuigkap in de keuken of ventilatoren in de badkamer of het toilet.

Waarom is ventilatie zo belangrijk?

Elke dag wordt de lucht in huis vervuild. Door ademen, koken, verbranding, etc… Zonder ventilatie ontstaat al snel een vuile en vochtige lucht in huis die veel ongemakken en problemen geeft. Vocht, muffe lucht, bacteriën, etc.. Zeker met de komst van isolatie is ventileren bijzonder belangrijk geworden.

Wat doet een Toevoerventiel?

De afvoerventielen zorgen ervoor dat vervuilde, vochtige lucht wordt afgevoerd. De toevoerventielen zorgen voor de toevoer van schone, droge lucht. Ventilatie is een proces dat nooit stopt en het is daarom belangrijk dat je je ventilatieventielen nooit dichtdraait.

Lees ook:   Hoe zet ik Muziek in iTunes bibliotheek?

Hoe werkt mechanische ventilatie?

Hoe werkt mechanische ventilatie? Hieronder leggen we de werking uit van de ‘standaard’ mechanische ventilatie die binnenlucht afvoert. De ventilatie-unit vind je in de buurt van de cv-ketel. Het is een vierkante box die lucht aanzuigt vanuit de woning, en afvoert via een buis naar buiten.

Waarom is er geen ventilatie norm in bestaande ruimtes?

Op bestaande ruimtes waar niks aan verandert zit er geen ventilatie norm. De overheid kan mensen die een klein stuk van hun huis verbouwen immers niet verplichten om in niet verbouwde stukken ook te voldoen aan de ventilatie-eisen.

Waar vind je de ventilatie-unit?

De ventilatie-unit vind je in de buurt van de cv-ketel. Het is een vierkante box die lucht aanzuigt vanuit de woning, en afvoert via een buis naar buiten. De aanzuiging van de binnenlucht gaat via een buizenstelsel door de woning. Soms wordt vanuit iedere ruimte lucht aangezogen meestal gebeurt dit in het toilet, de badkamer en de keuken.

Lees ook:   Wat zijn goede roas?