Wat betekent bio label?

Wat betekent bio label?

Het EU Biolabel is een Europees label dat verplicht is voor alle biologische verpakte producten in Europa, opgericht in 2010. Het label is enkel van toepassing op voedingsproducten. Het label garandeert dat de productie gebeurt volgens de strenge regels van de biologische landbouw, verwerking en verkoop.

Is biologisch betrouwbaar?

Het woord ‘biologisch’ is wettelijk beschermd. Als het Europese Bio-keurmerk op een product staat, is het gegarandeerd biologisch. Het mag niet gebruikt worden zonder dat een officiële controle-organisatie heeft vastgesteld dat aan de Europese eisen is voldaan. De naleving van de regels wordt streng gecontroleerd.

Wat wilt bio zeggen?

Niet om het even welk product of merk mag ‘bio’ of ‘biologisch’ op de verpakking zetten. Er gelden wel degelijk strikte regels. De term ‘biologisch’ is wettelijk beschermd en betekent over heel Europa hetzelfde. Je kunt er dus vanop aan dat je wel degelijk een biologisch geteeld of gekweekt product in handen hebt.

Hoe herken je bio?

U kunt als consument biologische producten herkennen aan het EU-logo voor biologische productie. Het EU-logo voor biologische productie is voor alle biologische producten die in de Europese Unie (EU) zijn gemaakt.

Wat is bio 100%?

Bio, dat is 100% toekomst Biologische landbouw zet in op een blijvend sterke, levende bodem en houdt rekening met de draagkracht van de aarde. Zo biedt biolandbouw een duurzame toekomst voor onze voedingsproductie.

Is bio onbespoten?

Biologische groenten worden wel bespoten Het enige verschil is dat er bij de biologische teelt gebruik wordt gemaakt van natuurlijke bestrijdingsmiddelen in plaats van synthetische pesticiden. Deze ‘natuurlijke’ pesticiden zijn echter nog steeds allesdodende middelen.

Hoe kun je biologische producten herkennen?

Waarom kopen mensen biologisch?

Betere kwaliteit en smaak Het vermijden van pesticiden en bestrijdingsmiddelen en zorg dragen voor het milieu zijn al genoeg redenen om te kiezen voor biologische producten. Maar daarnaast zijn ook de kwaliteit en de smaak van verse natuurlijke producten een groot voordeel. Stikstof speelt hier een belangrijke rol.